Новини

«Майстер шеф» завітає на «Берлибаський банош»

Кулінарні традиції, кухню гуцулів, колорит господинь, історії та легенди жителів гірського краю відчують ті, хто приїде у село Костилівка на оригінальному фестивалі Закарпаття у травні «Берлибаський банош».

Як повідомляє Турінформ Закарпаття у цьому році, гостями традиційного гастрономічного фестивалю стануть учасники програми “Майстер шеф”, та спробують приготувати банош з різними смаками.

Фестиваль “Берлибаський банош” пройде у селі Костилівка 11 травня 2014 року.

Урочисте відкриття фестивалю о 14.00.

У програмі фестивалю запалення полонинської ватри, конкурс на приготування кращого банушу, виставка народних умільців „Костилівка має таланти”, дегустація гуцульських страв і напоїв, виступи творчих колективів району, гуцульські конкурси та розваги.

Усі гості фестивалю окрім традиційної бринзи, вурди (овечого сиру), матимуть змогу скуштувати страви з ріпи (картоплі) із шкварками, мелайний пиріг, гурку, домашню ковбаску, кремзлики, вареники по-костилівськи, голубці, а також власноруч приготовані яфинівку, горіховку, грушівку, навіть «берлибашський коньяк» – міцний напій, настояний на різних гірських травах.

Довідка Турінформ Закарпаття:

  • Банош, ще називають бануш, це гуцульська страва із сметани та кукурудзяною муки на святі можна були коштувати безкоштовно, як і інші численні страви, що їх приготували господині та господарі із п’ятнадцяти вулиць села.
  • Фестиваль баношу включено у програму “Сирний туризм Закарпаття
  • Фестиваль баношу, є учасником рейтингу оригінальні кулінарні фестивалі Закарпаття
  • Фестиваль Берлибашський бануш відкриває сезон гастрономічних фестивалів Закарпаття у Рахівському районі.
Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.