Новини

«GUCCI», «LOUIS VUITTON», «CHANEL» - закарпатські митники виявили чергову контрабанду

Сьогодні на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби припинено незаконне ввезення брендових речей. Ввозив товари громадянин України на мікроавтобусі «MERSEDES-BENZ SPRINTER», який повертався з Чехії. Формою проходження митного контролю громадянин обрав «червоний коридор».

Працівники митниці запропонували співвітчизнику заповнити митну декларацію, в якій він вказав паспортні дані, відомості про транспортний засіб, наявність особистих речей та супроводжуваного багажу.

При усному опитуванні українець підтвердив відомості, вказані ним у митній декларації, та заперечив наявність будь-яких інших товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено.

 В ході митного контролю транспортного засобу та речей громадянина митники виявили незаявлені в митній декларації та при усному опитуванні одяг, взуття, сумки різних розмірів, різних моделей торгових марок «LOUIS VUITTON», «VALENTINO», «CHRISTIAN DIOR», «CHANEL», «GUCCI».

Встановлено що вартість виявленого товару перевищує 500 євро.

Таким чином, громадянин не заявив за встановленою формою точних відомостей про переміщувані ним через митний кордон України товари, які в даній кількості підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню.

Дії українця ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, товар вилучено до рішення суду, - інформує Закарпатська митниця Держмитслужби

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.