Новини

На фестивалі різників пропонують меню для вегетаріанців. ФОТО

Сьогодні на Фестивалі гентешів, що проходить на Берегівщині, можна буде спробувати і солодку ковбасу. Вегетаріанське меню пропонує господиня з Угорщини. “Моя ковбаса - з марципанів, фруктового соку, шарго-дині -- гарбузу, апельсину, вишні,  песиків, гарбузового насіння та різноманітних горішків, -- секретами приготування унікальних солодощів ділилася Каталін Біров, яка приїхала до Закарпаття з Будапешту".

"На моїй батьківщині їх називають “Жанна манна”,  у перекладі з угорської  – “Небесні солодощі”. Всі вироби - готую власноруч. Частую ними - від душі й серця. У складі -- не має борошна та яєць, ані крихти цукру, консервантів, домішок і штучних барвників. Тому від моїх солодощів не погладшаєш, звісно, якщо не уплітати все це без міри. Всі мої цукерки, тістечка та ковбаски - з натуральних інгредієнтів: сухофруктів, горішків та насіння, ба навіть цибуля є у складі моїх солодощів. Дивіться які вони яскраві, це завдяки природнім барвникам. Вони також на сто відсотків – натурпродукт:  жовтий колір – дає мак та куркума, малиновий - буряки, зелений - конюшина, червоний – вишня та малина, трав’яний – кропива, фіалковий - чорниці, білий – люцерна. У моєму арсеналі - біля 150 унікальних рецептів. Частина з них – сімейні реліквії. А на українському фестивалі різників свиней представлю нову унікальну смачну композицію – їстівну мангалицю з рису. Обіцяю – буде дуже смачно”.

 Кілограм натуральних солодощів коштує чи не вдвічі більше ніж звичайні цукерки. Пані Біров продає власні вироби в угорських супермаркетах. Попри високу ціну, покупців не бракує. Жінка розповідає, що побувала на фестивалях у Швейцарії, Німеччині, Данії, Італії та Іспанії. Не оминула й Україну. Закарпатці вже ласували угорськими солодощами з натуральних продуктів на першому та другому фестивалі різників свиней у Гечі.

 “Пригадую, як попервах українським покупцям довелося довго пояснювати з чого зроблені мої солодощі, - каже пані Каталін. -  Та відчуття аромату і смаку – красномовніше переконують ні усілякі діферамби. Завжди пропоную перш ніж купувати – скуштувати мої цукерочки. Хоча минулого разу ми привезли понад 200 кілограмів виробів, усім – не вистачило, не розраховували на шалений попит”.

 Нині кондитер має на меті представити нові продукти та навчити українських колег виготовляти унікальні смачні та корисні солодощі.

 Елеонора Савицька, фото автора для Zaholovok.com.ua

Comments
Редакція (не перевірено)

На фото жінка, про яку йдеться у матеріалі. Також на фото її вироби. Яке має значення, коли це сфоткано? Це не репортажне фото події, а фото до статті, яку треба проілюструвати.

пн, 27/01/2014 - 13:08 Постійне посилання
Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.