У четвер, 24 жовтня, відбудеться виїзне засідання Ужгородського прес-клубу до Сваляви на тему «Розвиток виноградарства та виноробства у Карпатському регіоні».
Учасникам прес-туру ексклюзивно продемонструють можливості використання обладнання, придбаного в рамках міжнародного проекту «Троянда Карпат», завядки якому виноробству вчитимуться студенти Свалявського технічного коледжу національного університету харчових технологій.
Також медійники матимуть змогу поспілкуватися з виноробами із Закарпаття, Угорщини та Словаччини щодо перспектив розвитку виноробної галузі у Карпатському регіоні.
Студенти під керівництвом викладачів завдяки новому обладнанню виконуватимуть лабораторні аналізи із визначенння цукристості сусла, кислотності виноматеріалу, який нещодавно був підготовлений на виноробному обладнанні.
А також виноград буде пропущений через дробарку та гребневідділювач, буде продемостровано і попередньо підготовлений виноматеріал, і саме обладнання, на якому його готували.