Новини

Закарпатські родини витрачають більше 54% доходів на їжу

Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення досліджується органами державної статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя домогосподарств.

Більше половини своїх доходів (54,2%) витрачало у ІІІ кварталі 2015р. населення області на харчування.

Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 3580,39 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особис­того підсобного господарства).

Найбільше грошей витрачалося на м’ясо та м’ясопродукти (685,59 грн.), на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, кру­пи) – 576,55 грн., молоко, сир та яйця – 484,21 грн., овочі – 355,19 грн., цукор (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), мед – 265,86 грн., олію та жири сало (сало, масло тощо) – 265,47 грн., фрукти, ягоди, горіхи, виноград – 232,38 грн.

Однією особою області спожито в середньому за місяць: 19,4 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 3,8 кг – м’яса, м’ясопродуктів та сала (в перерахунку на м'ясо), 16 яєць, 0,4 кг – риби і рибо­продуктів, 1,6 кг – олії та інших рослинних жирів, 3,3 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 3,0 кг – фруктів, ягід, горіхів, винограду, 7,1 кг – картоплі, 13,1 кг овочів і баштанних та 8,8 кг хліба і хлібних продуктів,  -пише Ганна Лучківська, начальник відділу обробки даних вибіркових обстежень населення ГУС. 



Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.