Ресурс UNTAPPD , нагадаємо, об'єднує поціновувачів хорошого пива з усього світу.
За результатом голосування на цьому сайті перші чотири позиції зайняло саме закарпатське пиво марки "Ципа", яке виробляють на Рахівщині у селі Кваси.
Перші чотири позиції рейтингу виглядають наступним чином:
1. Ципа Біла. Lager - IPL (India Pale Lager)
2. Ципа Самотня. Гіркий пейл-ель, зварений з використанням 100% мюнхенського солоду та австралійського хмелю Ella. Це пиво – чистий експеримент, реалізований під час зимових свят. Щільність 12%, 75 IBU.
3. «Ципа Чорна» – це ідеальне діджестивне пиво, що відмінно пасує до шоколадних десертів. Темний традиційний стаут у британському стилі – високощільний, з ароматом гіркої кави, шоколаду і лакриці нікого не залишить байдужим.
4. «Ципа під травов» - це американський Пейл Ель, настояний на екологічно чистих карпатських травах з тонким ароматом цитрусових. Дрібка неповторного гуцульського колориту робить це пиво дійсно особливим. Show Less