Які продукти найдовше не псуються в холодильнику: страви- «довгожителі» з повсякденного раціону

Які продукти найдовше не псуються в холодильнику: страви- «довгожителі» з повсякденного раціону

Кожного дня на смітниках опиняються тисячі кілограмів готових страв з повсякденного раціону. І все це через те, що правила їхнього зберігання в холодильнику досі залишаються секретом для багатьох людей. 

Правила зберігання готової їжі

Що ж потрібно знати для того, щоб споживати лише свіжу їжу і при цьому не викидати продукти завчасно (ще до того, як завершиться їхній термін придатності):

  • продукти, які пройшли термічну обробку, потрібно класти в холодильник відразу після того, як вони охолонуть;
  • готувати їжу, яка швидко псується, слід у таких об’ємах, які точно будуть спожиті за короткий проміжок часу (наприклад, 24 години);
  • щоб продовжити строк придатності деяких готових страв, можна використовувати домашні консерванти.

Топ-5 страв, які можна довго зберігати на полицях холодильника

Для того, щоб улюблені готові страви в холодильнику якомога довше залишалися свіжими, необхідно щоразу налаштовувати правильний температурний режим. У www.moyo.ua  можна знайти холодильник Candy, оснащений зоною свіжості та системою регулювання температури всередині морозильної та холодильної камер.

Які популярні страви можна сміливо зберігати за дверцятами холодильного агрегата тривалий час:

  • Червоний український борщ. Оптимальний строк зберігання борщу при низькій температурі (від +3 до +6 градусів Цельсія) сягає 72 годин. Втім, сучасні господині знають секрет, який дозволяє збільшити цей показник принаймні на 24 години. Щоб борщ навіть через 3 доби після приготування залишався смачним та безпечним для споживання, необхідно в процесі додати до нього лимонну кислоту, оцет або лимонний сік. Усі ці продукти мають властивості консервантів, тому позитивно впливають на можливість тривалого зберігання. 
  • Свинячий стейк на кістці або без кістки. Зберігати цей м’ясний продукт у готовому вигляді в холодильнику можна до 100 годин. При цьому у сирому вигляді свинина залишається свіжою в холодильній камері до 120 годин (приблизно 5 діб). 
  • Картопляне пюре. 72 години – цілком нормальний строк для зберігання готової картоплі. Втім варто пам’ятати, що це правило стосується пюре лише в тому випадку, якщо воно приготоване без використання тваринного молока. Для збереження приємного смаку пюре з каструлі краще перемістити в скляний контейнер.
  • Окрошка. Приблизно 3 доби можна зберігати в холодильній камері й окрошку, приготовану з якісних, свіжих продуктів. В цілях безпеки нарізані сухі інгредієнти для страви (ковбасу або м’ясо, картоплю, огірки та яйця) слід зберігати окремо від рідких (сироватки, кефіру чи сметани з мінеральною водою). 
  • Плов. Понад три доби за умови дотримання правил зберігання залишається придатним до споживання плов. Довше може зберігатися цей національний делікатес, приготований з використанням нежирного м’яса. В холодильник плов потрібно ставити лише в щільно закритому контейнері або скляній каструлі з якісною кришкою.

Достатньо довго можна зберігати на полицях холодильника м’ясні та ковбасні вироби, сосиски, деякі готові напівфабрикати, конфітюри та джеми, салатні заправки на основі олії.

 

Loading...

Додати новий коментар

Вміст цього поля є приватним і не буде показаний.
CAPTCHA
Питання для відсіювання автоматичного коментування.
Введіть відповідь на питання