18 травня Закарпатський краєзнавчий музей до свого чергового професійного свята дотримався старої традиції і відкрив у замкових залах нову експозицію.
Відтепер вона постійно діятиме і радуватиме око містян та туристів. А насправді є чому втішатися, адже музейникам вдалося за описом, розміщеним у старій газеті "Унгвар", відтворити інтер'єр кав'ярні Ендре Дюлої у приміщенні готелю Берчені. Її офіційно відкрили 25 березня 1910 року.
Відтворити заклад вдалося за рахунок колекції меблів та речей, яку ще у 1987 році продала замкові ужгородка Клара Фунданич. Доповнили експозицію млинки для кави, які іще раніше, у 1981 році придбав музей.
Родзинкою виставки безперечно можна вважати турецький кавовий сервіз кінця XVIII століття. Як пояснив Михайло Джахман, один із ідейних натхненників та творців кавової зали, у той час кава вважалася напоєм для еліти і була доступна хіба знатним графським родам, як то Ракоці, Перені, Берчені тощо. І тільки згодом ароматний напій завоював інші верстви населення.
У музеї також можемо побачити старі ваги та касовий апарат 20-х років минулого століття. Саме такі стояли свого часу в ужгородських кав'ярнях.