Новини

В Україні готується до реєстрації друге географічне зазначення харчового продукту - гуцульська коров’яча бринза

4-5 вересня 2020 р. відбудеться прес-тур Ужгородського прес-клубу у сусідній з Рахівщиною Верховинський район (Івано-Франківщина). Вже найближчим часом очікується реєстрація гуцульської коров’ячої бриндзи як географічного зазначення (назви місця походження товару), яка виробляється як на території Івано-Франківщини, так і Закарпаття. Таким чином, цей продукт стане другим українським харчовим продуктом з географічним зазначенням (перше географічне зазначення - гуцульська овеча бриндзя - було зареєстроване торік).

У програмі прес-туру: зустріч з представниками Асоціації карпатських ватагів, яка подала заявку на реєстрацію географічного зазначення й управлятиме ним після реєстрації, комунікація з представниками місцевої влади, а також відвідання полонинського господарства й ознайомлення з процесом приготування сиру. На другий день -- вихід на полонину та відвідини фермерського господарства.  

Довідка: Географічне зазначення (назва місця походження товару) – найменування, що ідентифікує товар, який походить з певного географічного місця та який має особливі якості або властивості, виключно або головним чином зумовлені конкретним географічним середовищем з притаманними йому природними і людськими факторами, і всі етапи виробництва якого (виготовлення (видобування) та/або переробка, та/або приготування) здійснюються на визначеній географічній території. (Із Закону України "Про правову охорону географічних зазначень").

Прикладами географічних зазначень є пармезан, горгонзола, любецький марципан, коньяк, шампанське, баварське пиво тощо.

 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.