Новини

У Закарпатському художньому музеї миттєво з'їли відомий французький десерт

В Ужгороді у приміщенні Закарпатського обласного художнього музею ім.Йосипа Бокшая відбулася чергова презентація презентація-дегустація вишуканого десерту Крокембуш у виконанні відомого кондитера Валентина Штефаньо.


Цього разу кондитер дивував учасників незвичними геометричними формами десерту, а також начинкою профітролів (заварних булочок, які складають основу торта). Натуральна полунична та чорнична начинка так сподобалася учасникам презентації, що вони «знищили» Крокембуш буквально за кілька хвилин.

Крім того профітролі були складені у спеціальні грильяжні коробочки – основу десерту. Як пояснив сам кондитер, у такому вигляді крокембуш краще дарувати.

Згідно із задумом першими спробувати новин Крокембуш отримали право три світські дами. Цього разу були запрошені Валентина Глюк, донька відомого художника, Вікторі Рижова, активна громадська діячка та журналістка, а також єдина жінка-декан в УжНу Олена Дуло (факультет фізичного виховання і спорту Ужгородського національного університету).

Вони ж запитували відомого кондитера про те, чим потішить Валентин своїх прихильників найближчим часом ? Наскільки безпечні з точки зору збереження фігури його десерти, чи натуральні продукти використовує у роботі кондитер і що стане наступними кондитерськими трендами.

Як пояснив Валентин Штефаньо, людський організм сприймає всі натуральні продукти і не накопичує зайві кілограми. «Бачите, який я худий, -  продемонстрував фігуру кондитер, - я їм те, з чим працюю. А це тільки натуральні продукти».

На запитання про те, що буде модним найближчим часом у світі кулінарії, Валентин відповів: «Це прості речі з натуральними смаками. Молекулярна кухня, про яку багато говорили, не стала такою популярною. Тому все повертається до простоти».

Щомісяця в Ужгороді відбуватимуться неймовірно солодкі акції, які мають на меті відтворити оригінальні європейські смаки для закарпатців. Перша з них відбулася у старовинній будівлі в історичному центрі міста - у кімнаті із захоплюючою панорамою на старий жупанат (нині - художній музей), в якій свого часу творив видатний закарпатський художник Гаврило Глюк та збиралася місцева богема. Сьогодні у цьому приміщенні розташований відомий журналістський центр - Ужгородський прес-клуб.

Наступна презентація відбулася  27 лютого, у середньовічній атмосфері — найдавнішій будівлі Ужгорода, історично пов’язаній з династіями Другетів та Берчені.

Більше фото у розділі "Фоторепортаж"

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.