Новини

26 тис євро за жіночу сумочку. Закарпатська митниця не впустила елітну контрабанду в Україну

26 тис євро за жіночу сумочку. Закарпатська митниця не впустила елітну контрабан

Як повідомили в пресслужбі Закарпатської митниці Держмитслужби,  її працівники виявили чергову партію люксових речей з-за кордону.

Так, 26-річний житель м.Чернівці  заїхав на митний пост «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби на мікроавтобусі «Мерседес-Бенц». У червоному коридорі вказав у декларації багаж з особистими речами, правда не вказавши точної кількості місць. Усно заперечував про наявність товару, що підлягає обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Та коли інспектори спільно з робочою групою посадових осіб Держмитслужби України, яка відряджена для проведення контрольних заходів в зоні діяльності Закарпатської митниці Держмитслужби, та прикордонниками провели детальний огляд мікроавтобуса, то виявили не вказаний в митній декларації та не заявлений при усному опитуванні товар іноземного виробництва

У 32-х картонних коробках молодик перевозив жіноче та чоловіче взуття в асортименті, різних торгівельних марок, різних моделей та  розмірів, загальною кількістю 50 пар; жіночі сумки різних торговельних марок у загальній кількості 13 штук;  сережки торговельної марки «ALESSANDRA RICH»;  застібка на волосся у вигляді банта, декорована кристалами, торговельної марки «ALESSANDRA RICH»; ланцюг на шию, золотого кольору, торговельної марки «JIL SANDER»; штани текстильні для чоловіків різних моделей та  розмірів, загальною кількістю 16 штук; пальто бавовняне для жінок торговельної марки «ISABEL ETOILE»; 7 жіночих курток в асортименті, різних торгівельних марок, моделей та  розмірів; плащ текстильний бавовняний для жінок, торговельної марки «KHAITE»; светр трикотажний  із натуральних волокон, торгівельної марки «VETEMENTS»; светр чоловічий трикотажний  із натуральних волокон торгівельної марки «BALENCIAGA»; сукня жіноча, торговельної марки «ALEXANDRE VAUTHIER»; спідниця жіноча, яскраво зеленого кольору з чорним принтом, торгівельної марки «BALENCIAGA»; джемпер шерстяний з в’язаними рукавами, торгівельної марки «OFF WHITE»; топ жіночий трикотажний торгівельної марки «Jacquemus»; парфумована туалетна вода, торговельної марки «LOUIS VUITTON», країна виробництва – Франція.

Виявлені товари чернівчанин не визнав своєю власністю, зіславшись, що коробки передали йому малознайомі люди в Мілані для доставки за вказаною адресою.

Вартість частини виявленого товару згідно ярликів складає 7910 євро. Це при тому, що згідно митного законодавства дозволяється ввозити із-за кордону товару до 500 євро. Інша частина вилученого товару потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта. До слова, в Інтернет-мережі, до прикладу, колекційні сумки вартують від 1,5 тис євро до 26 тис євро, а золотий ланцюжок з підвіскою – понад 30 тис грн.

Тож, не надавши митному органу точних відомостей про переміщуваний товар, який в даному випадку підлягає обов’язковому оподаткуванні, відносно українця складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України. Колекційні бренди вилучено до рішення суду.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.