Новини

В Ужгороді презентують творчість 40 сучасних українських художників

У п’ятницю, 25 квітня, в мистецькому центрі «Галерея Ілько» відбудеться презентація проекту «Великий Перевіз. Резиденція». У експозиції виставки буде представлена творчість 40 сучасних українських художників, серед яких Анатолій Криволап, Олексій Маркитан, Віктор Покиданець, Влада Ралко, Володимир Будніков, Тиберій Сільваші та інші.

«Великий Перевіз. Резиденція» - частина творчого проекту Тамари Бабак та Юрія Осламовського. Починаючиіз1989 року у приватному обійсті відомих українських художників Олександра та Тамари Бабак у селі Великий Перевіз, що на Полтавщині відбуваються творчі реколекції для сучасних українських митців. У 2010 році за ідеєю пані Тамари стартував проект, який до своєрідних творчих медитацій залучив нові творчі сили – молодих українських художників.

В мистецькому центрі «Галерея Ілько» буде презентовано живописні роботи найвідоміших українських митців, які побували у Великому Перевозі, та молодих українських художників, які презентують мистецтво 2000-х. Так, Закарпаття у проекті представлятимуть Руслан Тремба, Беата Корн, Віктор Мельничук, Іван Небесник та Владислав Габда.

За словами організатора виставки Тараса Табаки, виставка стане своєрідним творчим мостом між Ужгородом та Києвом. «Глядачі матимуть змогу побачити різноманітні школи та техніки сучасного українського живопису, які в Ужгороді у такому масштабі ще не презентувались», - прокоментував пан Тарас.

Одночасно на першому поверсі мистецького центру відкриється персональна виставка Олександра Бабака. Це перша виставка відомого українського художника на Закарпатті, який працює у різноманітних жанрах станкового та монументального живопису.

Оксана Гаврош, спеціально для Zaholovok.com.ua

 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.