Новини

На фесті "ЄвроКарпати 2012" презентували авторську цукерку "Шкварка у шоколаді"

Сьогодні, 4 травня, в урочищі "Дубки" відбувся щорічний туристично-інформаційний ярмарок "Євро Карпати 2012", на якому спілкувалися, обмінювалися досвідом, домовлялися про співпрацю всі причетні до туристичної галузі Закарпаття.

Ресторатори, готельєри, фермери, митці розташувалися під Ужгородом на лоні природи і влаштували потужний обмін досвідом та презентацію своїх досягнень. Так, наприклад, фермер з села Ботар Павло Тізеш, відомий своїми авторськими еко-лекварами, натуральними соками та сиропами, а такоє свинями особливої породи "Монголиця" цього разу презентував... цукерку.
Цукерка, створена у співпраці з відомим шоколадьє Валентином Штефаньо, стала ексклюзивною родзинкою дегустаційного залу пана Павла, який діє у його селі. На фесті ж скуштувати цукерку могли всі охочі.

Як розповів Zaholovok.com.ua фермер, ідея народилася у Валентина, який відвідав якось його господарство і скуштував привезену господарем схожу цукерку іноземної фабрики. Тут таки народилася ідея, а за пару днів перша партія цукерок була готова.
За словами Валентина Штефаньо із 400 грамів шкварок після видалення зайвого смальцю залишається всього 180 грамів сухого продукту, готового для начинка. З нього виходить близько 180 цукерок.

Ці цукерки, на думку фермера, можуть стати оригінальним і цілком їстівним кулінарним атракціоном. На відміну від популярного колись в україні "Сала в шоколаді", яке було суто туристичною атракцією і було майже неїстівним, а замовляли його туристи скоріш задля розваги "Шкварка у шоколаді" є смачною, оригінальною та має натуральний природній смак. У чому кореспондент Заголовку й переконався. Справді смачно!

Олександр Попович. Фото автора

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.