Новини

Ужгород обрав

Ну що ж, маємо усі результати виборів в Ужгороді і, відповідно, новий склад міської ради, яка запрацює уже скоро. Попри це, традиційно, найбільша увага усіх персонально до імені нового голови міської ради.

Важкий в ужгородців був вибір, і про це свідчить майже чотири тисячі зіпсованих бюлетенів. Але це позиція людей, і вона заслуговує на повагу.

Що ж до переможця. Ужгородці не обрали позавчорашнє. І хоча би це радує. Важко уявити мером міста людину, яка постійно створює скандали. Про тотальний дерибан землі і муніципального майна у 2006-2010 роках, закритість депутатів від громади і кулуарне прийняття рішень багато хто пам’ятає.

Богдан Андріїв наразі має чудовий шанс. Шанс ввійти в історію Ужгорода у позитивному контексті, шанс – відсунути згадки про участь у так званому «антимайдані» на задній план. Виборець, якщо побачить позитив у місті, швидко це забуде. Чи скористається Богдан Андріїв своїм чудовим шансом? Ну це побачимо скоро.

Наприклад, Віктору Погорелову доля дала шанс ввійти в історію Ужгорода як позитивного героя. Але не скористався – тотальний дерибан землі і комунального майна за каденції Погорелова продовжився, прийняття таємних рішень – так само. Погорелов став ярим прихильником Партії регіонів, активним учасником ужгородського «антимайдану».  Ну і на десерт – замінована сесія із тотальним дерибаном землі міста. Що називається, ні сорому, ні совісті.

Як результат – Віктор Погорелов точно не той персонаж, з яким асоціюються приємні спогади. А ганебні 1 700 голосів «за» нього як кандидата – якнайяскравіший доказ такого припущення.

Дуже чудово, що в Ужгороді є прекрасні громадські активісти, а деякі з них – уже й депутати, які можуть  і вміють контролювати владу. Так от – контроль влади – це головне завдання громадських активістів та журналістів сьогодні. І я щиро сподіваюся, що нове керівництво ради, а відтак і депутати, під впливом цього контролю не зможуть дозволити собі те, що дозволяв собі Ратушняк і Ко у 2006-2010, Погорелов і Ко у 2010-2015. В іншому разі – не лише акції протесту і викривальні журналістські розслідування, а конкретний завал правоохоронних органів повідомленнями про злочини у стінах міськради.

Новобраний міський голова Ужгорода Богдан Андріїв ніби подав сигнал, що готовий до співпраці та конструктивного діалогу з громадою. Наразі сподіваюся, що це не порожні слова, а конкретна справа, що реалізовуватиметься уже відтепер.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.