Новини

Ужгород і революція: периферія чи центр Європи?

Одразу хочу зазначити, що тут викладені виключно мої думки, сподіваюся, що нікого не ображу.

 Їдучи громадським транспортом, йдучи вулицями, стоячи у черзі супермаркету, абсолютно усюди ти чуєш розмови про те, що зараз відбувається в країні. Події, що сталися у суботу вранці, не тільки шокували, але і об’єднали людей.

Перша моя реакція на силовий розгін майдану – розпач, сльози, неможливість повноцінно дихати. Можливо це тільки збіг, але у ніч на суботу рівно о 4 ранку я раптово прокинулася через дивний пронизливий біль. Вранці я усе зрозуміла… Така ж реакція була у моїх друзів, рідних, батьків… Люди не можуть стримати сліз, вкотре продивляючись відео побиття сонних студентів.

Зібравшись на Театральній у суботу у більшості було тільки одне запитання «Як таке могло статися? Як? Хто народив цих нелюдів? Хто дав наказ ВБИВАТИ дітей?». На ці запитання немає відповіді і сьогодні. І мене цей факт пригнічує, а ще пригнічує явище байдужості чиновників до того, що відбувається у місті.

Незважаючи на те, що у місті вже тиждень тривають мітинги, на них жодного разу не з’явилися перші особи міста та краю. Особисто мене це не стільки обурює, скільки дивує! А ще дивує те, що провідних  журналістів звинувачують у дезінформації, мовляв на зустріч з керманичами області не прийшли мітингувальники, як бачимо, у кожного своя правда. Сьогодні один пан у соцмеражах прокоментував: «Що ви заскрипіли- коментарі, позиція і т. Д. Коли могли на периферіі щось коментувати чи давати якісь роз' яснення вседержавного масштабу? Тому і відмовчуються. А можливо не так роз'яснять, що тоді?»  Так от, я, як і більшість закарпатців, вважаю, що живу не периферії а в ЦЕНТРІ ЄВРОПИ. Ми межуємо з європейськими країнами, мабуть жодна будівля обласної адміністрації в країні не зможе похизуватися такою кількістю міжнародних візитів, гостей, домовленостей, конференцій, як Закарпатська ОДА. Безумовно, у цьому велика заслуга саме голів ОДА і облради, а також представників трудового колективу і депутатського корпусу. Ось чому і дивує це затяжне мовчання… Одні кажуть, що перші особи краю та міста бояться прийти до студентів на мирний мітинг, а я хочу вірити, що їм просто соромно, соромно подивитися в очі дітям, які тиждень стоять на площі за майбутнє своєї країни, за майбутнє країни, у якій житимуть діти та внуки наших держслужбовців.

У цьому блозі я тільки частково висловила свою думку, і дуже сподіваюся, що нікого не образила. І у мене є тільки одне запитання до тих, хто намагається не чути під вікнами ані гучних  гасел, ані тихого шепоту: «Якби беркут побив Ваших дітей, Ви б продовжували робити вигляд, що нічого не сталося, і сидіти у теплих кабінетах?» А це може статися…

Я дуже хочу подякувати усім, хто не боїться висловити свою думку, викладачам, студентам, простим закарпатцям. Я хочу подякувати ужгородським правоохоронцям, які протягом більш як тижня слідкують за правопорядком на площі Театральній, знайте, що фото, на якому під час звучання гімну ви стоїте струнко і віддаєте честь розбудило у кожного ужгородця гордість за міліцію, яка у нашому випадку таки з народом.  І я хочу подякувати своєму пароху, який кожної служби просить помолитися за народ країни, за мир, за «військо і образумленіє властей наших».

Зараз ми знаходимося у періоді посту перед дивовижним святом Різдва, тому давайте перестанемо брехати бодай одній людині – собі. А тим часом на Капушанській гарно кронують дерева, на Петефі прикрашають ялинку, перший сніжок вкриває вулиці. Сподіваюсь, що білий колір чистоти і невинності, який невдовзі заховає не надто чисті узбіччя і тротуари, не буде окроплений пурпуровими краплями байдужості. Щастя у кожен дім, Божого благословення для кожної родини. Слава Україні!                        

Ужгородець (не перевірено)

А що би ти хотіла почути, дитинко? Чи ти хочеш, щоб Погорєлов чи Ледида пішли з вами музику послухати на Театральну? Тупий дитячий пост. Скигліть собі і надалі на Театральній, а ті, кому дійсно болить, вже стоять-віч-навіч з бездушним "беркутом" в столиці, де дійсно вирішується доля країни!

чт, 05/12/2013 - 18:05 Постійне посилання
свідома молодь (не перевірено)

Шановний! По-вашому нормально, що беркутівці - нелюди справжні - били до крові битами на площі дівчат і хлопців???Доля країни вирішується не тільки у Києві але й на місцях! А Погорєлов і Ледида - як представники влади могли б і вийти підтримати людей, підтримати свою область і своє місто. До вашого відома на площі ми не музику слухаємо, а до влади достукатися намагаємося, але через те, що є такі байдужі як ви це не вдається!Ганьба таким як ви!

чт, 05/12/2013 - 22:03 Постійне посилання
Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.