Новини

Носовичкові дерева, прах в каблучці і паркування під річкою

Або чому іноді корисно повертатися у одні й ті ж самі місця?

Чесно кажучи, я не дуже люблю відвідувати одні й ті самі місця багато разів. Бо ж світ такий великий, а життя коротке, та й грошей шкода. Проте, в деякі міста мені доводиться повертатися знову і знову. Люди, яких я там зустрічаю, так чи інакше впливали і впливають на моє становлення, світогляд і навіть самопочуття. Проте я вирішила цього року змінити логіку своїх подорожей до знайомих місць і поставила собі за мету привозити хоча б одне нове відкриття, емоцію, інформацію до вже звіданого. Почнемо з Велса. Це невеличке австрійське містечко, що в перекладі означає «сом». З рибами не має нічого спільного, але штучний канал-річка, який там протікає, дав роботу колись багатьом шкірникам, які ставили на ньому водні млини. Символом міста є Ledererturm, тобто вежа шкірників, через яку можна пройти до історичної частини міста. Так от, мої нові відкриття у знайомому місті. Дякую Hermi Kürner за емоції.

Носовичкові дереваTaschentuchbaum

Я так собі переклала цю назву, бо саме вона привернула мою увагу до дерева, що росте при вході до парку біля замку і має незвичні круглі фрукти чи то шишки. Називають його так, бо білий цвіт нагадує носовички, що звисають з дерев. Хтось можливо скаже, що нема тут нічого особливого. Але я не погоджуся. Обов’язково повернуся до нього в пору цвітіння, або пошукаю в іншому місці.

Прах в каблучці

Це взагалі був вибух емоцій. Австрійці з гумором навіть до смерті підходять. Похоронна промисловість теж під тиском, у них конкуренція. І знаєте, що вони вигадали? Мало людину спалити і здизайнувати за нечувані гроші урни, шкатулки, коробки для тримання праху. Новий тренд—переробка праху на коштовне каміння. Я не алхімік, не знаю, як це відбувається, чула лише, що під тиском. Так от, це каміння потім вставляють в каблучку і носять на палці після смерті рідної людини. Я собі це так уявляю:

-А де твій чоловік зараз? Ти розлучена?

-Ні, він тут, у мене на пальці. Казав, що хоче бачити мого нового обранця.

Загалом ідея мені дуже подобається. От вам і свіжий бізнес)

Паркування під річкою

Проблема паркування стоїть гостро загалом у всіх містах. В Австрії та Німеччині будуть багатоповерхові паркові будівлі, підземні гаражі, але ще є парковки під річкою. Я перепитувала декілька разів. За нормами, кожна квартира жилого будинку має йти в комплекті з одним парковочним місцем. А так як з цим важкувато на поверхні, сучасні будівельники-інженери копнули глибше і побудували гаражі під річкою. Я знаю, я блондинка. Знову, переконана, знайдуться скептики, які засвистять мене з такими відкриттями. Я ж радію, як дитина.

Далі буде…

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.