Італія в Закарпатті: спагеті з рибою, руколлою і пармеджано та легкий салат з моцареллою

Ержіка
Італія в Закарпатті: спагеті з рибою, руколлою і пармеджано та легкий салат з моцареллою

На дворі дощить. Воно, конєшно, добре, бо цибулька молода сходить, квасолька, укропчик. Але літа хочеться. Аби сонце і черешні. Наші малі вже три дні кругами навколо нашої черешеньки ходять... У нас тут влітку, як каже Пішто – Лісабон і Італія. Паста й пармеджано.
То він повернеться з роботи розпашілий, під душем сполоснеться і, сівши за стіл під грезном, надворі, так:
– Ааа... Лісабон і Італія... Ержі, давай борщу!

В Італії ми в минулому році були. Там з Піштом самі пришти ставались. То не хотів їсти пасту, сама їж каже, а мені макарони давай. В піццерію зайшли, пані питає:
 – Манджарі?
Пішто такий:
 - Нє, не манджарі, нам піццу!
Пані знов: «Манджарі!» А Пішті: «Та не хочу я твою манджарі, не знаву што вто, може який гад морський. Я піццу хочу...» Потім вже дізнались, шо манджарі, то їжа по-італійськи. Зато вина там надудлився всякого. Ще і дому привіз, та з Ферійом в гаражі все попили. І сиру там їв за трьох.
– Це, - казав, - Ержі, не тобі вурда, це Моцарелла. Нам таку моцареллу бабка Жофія робила, коли м малим був. З кляганого сиру, овечого. Ей то добре було. Лем ті італійці до того сиру якоїсь трави накосять, з парадичками замішають, та й їж, неборе. Но ай з тим їхнім вином файно іде.
Так що сьогодні зроблю нам трохи Італії...
Поки кип’ятиться вода на спагеті, швиденько нарізаю помідори і моцареллу. Буде нам легкий італійський салатик.

Змішую оливкову олію, італійські трави, лимонний сік та поливаю рукколу, щоб не гірчила.


Далі просто все докупи і салат готовий! Помідори мож підсолити мало, ко як любить.


Тим часом вода вже закипіла, солимо і кладемо спагеті. Бажано з твердих сортів пшениці, – це і смачніше і корисніше.


В готові додаємо нарубану рукколу, краплю оливкової олії, або трохи вершкового масла і перемішуємо.


Ну, і найсмачніше – запашний італійський сир пармеджано. Натираємо чим побільше, бо сиром спагеті не попсуєш :). Дістаємо з холодильника копченого лосося (можна і консервований тунець, якщо є) – дрібними кубиками його і на тарілку.

Все готово! Всім смачного! Не забудьте відкоркувати пляшечку сухого білого вина...

Loading...

Додати новий коментар

Вміст цього поля є приватним і не буде показаний.
CAPTCHA
Питання для відсіювання автоматичного коментування.
Введіть відповідь на питання
Loading...