Новини

Чому музика так важлива у житті?

Я ніколи не зустрічав людину, яка б зовсім не любила музику. Звісно у кожного з нас є свій особистий смак, але що б зовсім не любити ніяку музику потрібно бути з іншої планети. На сьогодні існує велика кількість різних жанрів, стилів, музикальних інструментів та звісно музикантів, які створюють пісні. Кожен з нас за своє життя чув тисячі треків і дуже складно серед такого різноманіття пісень не знайти ту музику, яка б тобі сподобалась.

         Я взагалі не помітив, як з часом став справжнім меломаном і почав годинами слухати різноманітні пісні. Я в навушниках під час роботи, по дорозі на навчанні, на прогулянках, а іноді навіть засинаю слухаючи який-небудь трек. Іноді я просто лежу на дивані та годинами слухаю пісні, зовсім нічим не займаючись і просто думаючи про щось своє. Але навіть в дитинстві, коли музика не займала так багато мого часу – вона була дуже важливою частиною мого життя. Слухаючи чергову композицію зі свого плей-листа я почав думати, чому музика так важлива для людей? І саме цими думками я б хотів поділитись.

         Майже одразу я прийшов до висновку, що вона займає таке вагоме місце в житті через те, що міцно пов'язана з нашими емоціями. Ми слухаємо відповідну музику, яку обираємо по настрою. Різні життєві ситуації впливають на наші емоції: коли вони позитивні – то музика посилює ефект щастя, а коли сумні – вона стає ліками для душі.

Відомі кінокритики відмічають, що правильно підібрана музика – це майже 50 відсотків успіху кінострічки, адже з її допомогою ми можемо краще відчути ту емоцію, яку в цій сцені нам намагаються показати актори та режисери. Таке відбувається не тільки в кіно, але й у реальному житті. Чи було у вас таке, коли ви випадково почули стару пісню, і згадали веселий момент з минулого? Певно що в той момент ця музику несподівано покращила вам настрій, це і є однією з багатьох причин, чому ми так любимо музику. Адже це не простий спів під музикальний супровід, а ціла історія пов'язана з цією музикою.

Особисто я не можу уявити свого життя без музики. Без неї воно одразу втратить фарб, стане сірим, похмурим та не цікавим. Музика – це те що ми не тільки слухаємо, але й відчуваємо.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.