Новини

1800 військовозобов’язаних закарпатців уже шукає міліція

Про це сьогодні, 3 лютого, під час прес-конференції повідомив військовий комісар Закарпаття Іван Васильцюн.

«Задля покращення стану справ щодо виконання заходів мобілізації подано в розшук до органів внутрішніх справ матеріали на 1250 військовозобов’язаних», - підкреслив полковник.

Він також додав, що для оперативного вирішення проблемних питань, на час проведення мобілізації на постійній основі організовано роботу в Закарпатському ОВК та кожному районному (міському) військовому комісаріаті області представників прокуратури та органів внутрішніх справ.

Тож, на Закарпатті формується реєстр тих, хто в перший раз після вручення повістки ухилився від появи у військкоматі. За словами головного військового комісара області Івана Васильцюна: " 1801 особа подана у розшук в органи МВС. Порушено 9 кримінальних справ за відмову від повісток, неприбуття після проходження медкомісії тощо. 6 посадових осіб притягнуто до відповідальності за невиконання своїх обов'язків».

«Мобілізація проходить важко. У повній мірі виконати завдання не вдається. Але є закон про військовий обов’язок та військову службу і закон необхідно виконувати. Заходи проти тих, хто ухиляється від мобілізації, будуть жорсткі», - додав заступник головного військового комісара області Петро Марко, – повідомляє Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.