Новини

«Коронавірус у «Вопаку» не можна назвати спалахом», - начальник управління охорони здоров’я Ужгородської міськради

Начальник управління охорони здоров’я Ужгородської міськради Василь Решетар, керівник «Вопак-Ужгород» Роман Сарай та начальник Ужгородського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області Лілія Ігнацевич прокоментували сьогодні ситуацію із захворюваністю на коронавірус у працівників магазину «Вопак», що на вулиці Яроцькій в Ужгороді. Перед тим у міській раді з цього приводу провели робочу нараду з керівництвом супермаркету, представниками усіх служб та контролюючих органів.


За словами Василя Решетаря, випадки захворювання на коронавірус у «Вопаку» не можна назвати спалахом, оскільки вони не пов’язані між собою. Першим захворів охоронець закладу, який останній день на роботі був ще 27 квітня, йому підтвердили COVID-19 8 травня. Жінка-касир також останній день на роботі була 27 квітня, але розстеження показало, що інфікувалася вона від членів родини.
Роман Сарай повідомив, що на сьогодні коронавірус підтверджено у 5 працівників. Одразу після першого випадку повідомили контролюючі органи, інформацію жодним чином не приховували. Керівництво закладу організувало обстеження усіх 45 працівників ПЛР-тестуванням, виявили таким чином ще трьох хворих, у двох із них хвороба протікає безсимптомно. Від роботи відсторонили 15 осіб, які контактували із виявленими хворими, зараз організовано термометрію, регулярно проводять дезінфекцію приміщень тощо.
Лілія Ігнацевич розповіла про контроль за ситуацією в Ужгороді з боку Держпродспоживслужби на виконання тих постанов КМУ, які доводять до цього контролюючого органу. Так, триває моніторинг всіх закладів, яким дозволено працювати. Кожного дня у разі виявлення порушень складають акти, в основному, це стосується ринків, переважно дають усні рекомендації щодо усунення порушень і щодо вимог, які існують на сьогодні. Щодо мережі «Вопак», то зауважень до їхньої роботи досі не було.
У зв’язку з цим випадком служба посилить контроль дотримання санітарних вимог. Мова про особистий захист продавців, покупців, контроль за дотриманням дистанції та засобами, якими проводиться дезінфекція, зазначила пані Лілія.
Василь Решетар також уточнив, що всі працівники «Вопака», у яких було виявлено недугу, перебувають вдома, у них легкий перебіг хвороби. У приміщенні супермаркету 15 травня працівники лабораторного центру провели дезінфекцію, повідомили в пресслужбі Ужгородської міської ради 

Нагадаємо, В ужгородському супермаркеті спалах COVID-19. Відкрито кримінальне провадження

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.