Новини

«Єврокар» запустив нову модель Skoda Octavia – історичного для Закарпаття авто

19 вересня 2013 р. о 16.30 на заводі «Єврокар» розпочато виробництво нової моделі SKODA Octavia третього покоління у кузові Combi. Новинка, лише кілька місяців тому презентована компанією SKODA, вже присутня і у лінійці провідного автовиробника України.

Офіційну церемонію запуску виробництва відвідали Члени наглядової ради ПрАТ «Єврокар» Володимир Панов та Олексій Ягічев, а також Генеральний директор ПрАТ «Єврокар» Ігор Царенко, Регіональний координатор ŠKODA AUTO Ян Крампла (Jan Krampla) та представники місцевої влади.

Саме Octavia стала першою моделлю, яку випустив завод «Єврокар» у Соломоново. З моменту початку серійного виробництва в березні 2002 року до початку червня поточного року український завод виготовив 83,3 тисячі моделей цього сімейства. Всього ж українську прописку отримали більше 92 тисяч Octavia. За підсумками минулого року з результатом 7893 автомобіля (це 32,4% у своєму класі і +21,13% по відношенню до 2011 року) Octavia другого покоління стала абсолютним лідером продажів в Україні.

Наразі зібрано перші 3 авто SKODA Octavia у версії Сombi. Як розповів Ігор Царенко, авто володіє усіма перевагами завдяки втіленим у ньому новітнім технологіям, раніше притаманним лише автомобілям більш високого класу. До прикладу, активний круїз-контроль автоматично зменшить швидкість, коли радар помітить авто попереду, навіть якщо водій відволікся. Раніше не було й світлодіодних ліхтарів, що так приваблювали покупців елітних марок авто. Наразі усе це доступно. Розхід палива нової моделі – 7,2-8 л на бензині, а на дизельних моторах – 5,2-5,8 л/100 км.

До кінця 2013 року планується виготовити близько 3 тисяч авто. На наступний рік у планах – 6800 автомобілів Octavia.

Заступник голови Закарпатської ОДА Михайло Попович, котрий відає й інвестиційними питаннями, ознайомившись з процесом виробництва нової моделі, прокоментував: «Радує, що упродовж 12 років «Єврокар» розвивається і регулярно запрошує на презентацію нових авто. Тішить, що завод працює попри будь-які економічні умови і має замовлення. Майже 360 робочих місць, створених на заводі, понад 400 мільйонів податку – це і досягнення, і перспектива». Щодо нових авто, М. Попович зауважив: «Я впевнений, що вони будуть цікаві закарпатцям, я б і для себе придбав таку машину».

Володимир Панов у коментарі журналістам розповів: «Презентована модель – серце сімейства ŠKODA і те, що за кілька місяців після Женеви її вже збирають на Закарпатті свідчить насамперед про те, що ми йдемо в ногу із світовим автопромом. Це дуже важливо для країни загалом. І це вже третя марка авто, презентована на «Єврокарі»  в умовах кризи, що підтверджує рівень заводу, незважаючи на кризові моменти у світовій економіці та державі. Сьогодні вже нікого не дивує, що навіть у складних умовах «Єврокар» випускає з конвеєра улюблені бренди автомобілів Європи. Сьогоді ви побачили улюблену модель багатьох автолюбителів, особливо у Німеччині».

За словами В. Панова, в Україні є політична воля зробити автопром однією із провідних галузей промисловості країни. «Взаємозв’язок бізнес-влада-громадянське суспільство демонструє позитивні тенденції, - каже В. Панов. - Разом з тим, можемо сказати, що процес триває досить складно, не так швидко, як хотілося б. Але це нормально, адже ми створюємо нове. Ми вийшли на певний рівень свого розвикту і посіли відповідну нішу у суспільстві. Наступний етап, над яким працюємо – інновації. Необхідно створювати українські технології, щоб йти попереду, а не наздоганяти інших. У цьому контексті важливим є створення індустріального парку Соломоново, де плануємо окрім залучення провідних брендів (та створення біля 5000 робочих місць) обов’язково створювати науково-дослідні лабораторії, інститути і розробляти українські технології. Це говорить про те, що «Атолл Холдінг», до групи підприємств якого входить «Єврокар», думає про майбутнє і зробить все, щоб на ринку України та Європи посідати гідне місце».

ŠKODA Octavia третього покоління встановлює нові стандарти у своєму класі. Нова модель підтверджує статус неперевершеного еталону, дивуючи високою функціональністю, новим дизайном, інноваційними системами безпеки, відмінною місткістю і широким вибором розумних рішень.

 

Довідка:

ПрАТ «Єврокар» входить до складу Групи компаній Атолл Холдінг й розташовано в Ужгородському районі Закарпатскої області. Будівництво заводу було розпочато 23 липня 2001 Загальний обсяг інвестицій у проект «Єврокар» складає 250 млн. доларів США. ПрАТ «Єврокар» сертифіковано за міжнародними стандартами ISO 9001, OHSAS 18001.

Завод «Єврокар» реалізує стратегію щорічного збільшення обсягів виробництва та розширення модельного ряду продукції. Технічний пуск заводу «Єврокар» відбувся в грудні 2001 року. Підсумком одинадцятирічної діяльності підприємства стало створення повномасштабного виробництва автомобілів, яке включає такі основні виробничі процеси як зварювання, фарбування і монтаж автомобілів. Потужності повномасштабного виробництва розраховані на випуск 50 тисяч автомобілів на рік, закладений потенціал модернізації дозволяє збільшити їх до 100 тисяч одиниць на рік.

Завод «Єврокар» є унікальним грін-філд проектом, спрямованим на реалізацію в Україні високотехнологічного автомобільного виробництва. Стратегічною метою проекту «Єврокар» є глибока інтеграція в європейську автомобільну промисловість. На поточний момент завод «Єврокар» випускає весь модельний ряд автомобілів марки SKODA. В квітні поточного року завод розпочав виробництво нової моделі SKODA Rapid, на вересень заплановано старт виробництва оновленого  SKODA Superb.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.