Новини

Відбудеться акція до Дня боротьби із раком молочної залози

20 жовтня, о 10:00  в холі ТЦ "Дастор" буде проводитись інформаційно-консультативно-освітня акція, присвячена Всеукраїнському дню боротьби із захворюванням на рак молочної залози.

Організатори акції Всеукраїнська асоціація студентів-медиків ( UMSA), обласний Центр здоров'я та медичний центрPlusmed.

В рамках акції студенти-медики,  лікар-мамолог, лікар УЗД-діагностики та лікарі-методисти будуть не тільки консультувати та пояснювати основні ризики та перші ознаки захворювання , але й проведуть наочний майстер-клас із самообстеження грудних залоз за допомоги сіліконового муляжа. Кожен бажаючий зможе отримати корисні навички самообстеження на предмет наявності патологічних змін в грудних залозах. 

Довідково: 

Жовтень  –  місяць обізнаності про рак молочної залози. Це найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок. Щороку понад півмільйона жінок у всьому світі помирає через рак молочної залози.

В Україні статистика теж невтішна - за останніми даними Національного канцер-реєстру  минулого року діагноз  "рак молочної залози" почули понад 13 тисяч жінок.  Померло – майже 5 з половиною тисяч. Це означає, що щотижня понад 100 українок помирають від раку молочної залози.  Не прожила навіть одного року із встановленим діагнозом кожна десята.

Найвищі показники захворюваності на рак молочної залози серед українок віком понад 60 років, хоча захворюваність значно зростає уже з 30 років. Кожній четвертій жінці рак грудей діагностують вже на ІІІ-ІV стадії, коли ефективність лікування значно знижується.

Регулярні профілактичні огляди у лікаря суттєво підвищують шанси на ефективне лікування. Рання діагностика може зберегти життя,  адже рак молочної залози виліковний при виявленні на I стадії у 95% жінок, на II стадії – у 80%, на III стадії – у 50% жінок.

Проконсультуйтеся зі своїм лікарем щодо до того, як часто вам потрібно проходити профілактичні огляди – це залежить від вашого віку та факторів ризику, які можуть вплинути на розвиток раку.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.