У Міжгірському професійному ліцеї в січні започаткували навчально-педагогічний проект «Робітнича професія: креатив та формула успіху».
Тривалість реалізації цього проекту для всіх напрямків підготовки кваліфікованих робітників один місяць.
З 12 січня розпочали проект із професії кухар, офіціант.
У рамках проекту проведено конкурс творів на тему: «Моя професія», де найкращим визнали творчу роботу учениці випускної групи Наталії Пойди.
Естафету продовжив конкурс діалогів «Спілкування з іноземним туристом». Кращим визнали діалог німецькою мовою другокурсниці Оксани Шаляки.
Продовжив роботу круглий стіл «Тенденції сучасної кулінарії», проведений майстрами виробничого навчання. Майбутні кухарі розповідали про оригінальне поєднання нових технологій у приготуванні страв із застосуванням сучасного обладнання, які б відрізнялися як смаковими якостями, так і харчовою цінністю.
Наступним етапом було проведення конкурсу «Кращий з професії». Ліцеїсти першого та другого курсів брали участь у конкурсі «Кращий з професії кухар». Першокурсники приготували різні види салатів, а другокурсниками – перші та другі страви.
Кращими кухарями визнали ученицю першого курсу Євгенію Динис та другокурсника Ігоря Савчура.
Конкурс «Кращий з професії офіціант» проводився між третьокурсниками, де учасники продемонстрували різні види сервірування столів та подавали страви, приготовані учнями першого та другого курсу. Кращою офіціанткою стала Тетяна Бобонич (група №31).
Ці конкурси побачили і оцінили запрошені дирекцією ліцею учні шкіл селища Міжгір’я, працівники районного центру зайнятості.
Завершився творчий проект – новація груп сфери послуг конкурсом газет та літературно-музичною композицією «Я – кухар, офіціант», у якому кожна група представила своє бачення майбутньої професії у малюнках, віршах, танцях, гуморесках та аргументувала це креативною формулою успіху в сучасному ринку ресторанного бізнесу, - повідомили на сайті mizgir.com.ua.