Новини

12.12.12 в Ужгороді презентують QR-код міста

12 грудня – унікальну дату, яка не повториться найближчих тисячу років – юні туризмознавці УжНУ вирішили відзначити урочисто.

У рамках цієї події відбудеться флеш-акція 12.12.12 на Поштовій площі в Ужгороді. Під час акції студенти презентують знакову систему УФО-паркінгу.

Крім того, цього дня презентують міський QR-код Ужгорода.

Кьюар-код розмістять біля Ужгородської міської ради, тобто на перетині доріг між старою Королівською поштою Ужгорода та сучасним поштамтом.  

Довідка Zaholovok.com.ua:

QR-код (англ. quick response — швидкий відгук) — матричний код (двовимірний штрих-код), розроблений і представлений японською компанією «Denso-Wave» в 1994 році. Абревіатура QR похідна від англ. quick response, що перекладається як «швидка відповідь». Основна перевага QR-кода — це легке розпізнавання скануючим обладнанням (в тому числі й фотокамерою мобільного телефона), що дає можливість використання в торгівлі, на виробництві, в логістиці.

QR-коди активно використовуються і в туризмі. Наприклад, у Львові об'єднання бізнесменів «Туристичний Рух Львова» розмістило QR-коди більше ніж на 80 туристичних об'єктах. Це дозволяє туристам легко орієнтуватися в місті, навіть не знаючи української мови, тому що QR-коди встановлені кількома мовами.

Comments
Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.