У рамках фестивалю «Львів на тарілці» 28-29 червня відбудеться ярмарок харчових продуктів «Смакуємо з Карпат», на якому вперше разом будуть представлені виробники Карпатського краю – Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей.
Як розповів Zaholovok.com.ua Олександр Коваль, керівник Турінформ Закарпаття http://tourinform.org.ua, закарпатські виробники унікальної продукції матимуть змогу представити зразки свого виробництва на загал, а також порівняти із смаками подібних продуктів інших областей та отримати експертну оцінку українських рестораторів.
За його словами , в українських Карпатах сільське господарство має довгу традицію, і протягом останніх років відчутно зростає інтерес з боку споживачів до продукції з регіону.
Особливо вони цінують типову карпатську продукцію, таку як бринза та інші сири, трав'яні чаї, джеми, фруктові соки, мед, м'ясні продукти та інше.
У рамках ярмарку планується проведення дегустацій, під час яких відвідувачі зможуть особисто переконатись у високій якості і смакових властивостях продукції з Карпат.
Організатори – виробники регіональних харчових продуктів Карпатського регіону та Дослідний інститут органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія).
Фінансову підтримку в організації заходу надає Швейцарська Конфедерація.