Закарпатські гентеші здобули третє місце на угорському кулінарному змаганні. ФОТО

Закарпатські гентеші здобули третє місце на угорському кулінарному змаганні. ФОТО

Про це розповів закарпатський підприємець Михайло Барник. 

18 лютого команда перечинських кухарів-аматорів прийняла участь у змаганнях різників, що проходили в угорському місті-побратимі Перечина - Нодьечеті. У результаті наші краяни вибороли третє місце з двадцяти команд, при тому, що перечинців було лише п'ятеро, а в командах суперників змагалися по 10-15 чоловік.

"Журі оцінювало швидкість і максимальну безболісність переходу свині в ліпший світ), обпалення й оброблення туші - тобто роботу гентеша.

Далі пішло приготування страв - свіжини. Ми зробили по два види гурки й ковбаси, різні шашлики-стейки й Полонинський гуляш - свіжина з кваснов капустов і грибами. Словом наробилися неслабо, але й результат показали", - розповідає М.Барник. 

"Дуже мені полюбилася сама ідея того дійства. Мадяри не називали то гучним слово фестиваль, не кликали туристів, а зробили свято для жителів свого містечка.  Поліцаї скинулись і купили свиню, так само пожежники, мисливці, фермери, апарат міськради й депутати й тд. Нам і румунам (теж місту-побратиму свиню надали).

Самі все робили-готували, а перед обідом почали приходити гості - друзі, родичі, знайомі. Всі співали, веселились, гостились і ходили від одної палатки до іншої. Звичайно, що була й змагальна складова, але головним було спільне проведення часу всією громадою, веселуха й відзначення роботи гентеша.  От би нам щось таке втнути в Перечині", - пропонує закарпатець. 

Loading...

Додати новий коментар

Вміст цього поля є приватним і не буде показаний.
CAPTCHA
Питання для відсіювання автоматичного коментування.
Введіть відповідь на питання
Loading...