Новини

У православному храмі Мукачева диво: за склом чудодійної ікони розквітли лілеї

“Лілеї – квіт  Богородиці, сухі пагони без води та землі почали рости, а нині – розквітають, -- каже настоятель храму отець Миколай. -- Помолившись на живоносне джерело у Світлу п’ятницю, поклали за скло ікони Божої Матері Всіх Скорботних Радість стебла лілей. Спочатку листя на них пожовкло, та згодом квіти – ожили, стебло зазеленіло, почало рости, тиждень тому лілеї випустили бутони”.

 

Диво Господнє трапляється у православній церкві що розташована на околиці Мукачева третій рік поспіль. За словами настоятеля храму Усіх скорботних радість отця Миколая розписану ікону яка є точною копією святого чудодійного образу з Петербургу,  привезли до Мукачева ще 2001-го року. Отець Іван, який служить у храмі каже, що зранку у церкві навіть чути тонкий аромат лілей.

 “Подивитися на Диво приїздять з різних куточків України. Та якщо людина йде до Бога з вірою та молитвою – отримує благословення та зцілення. Віряни моляться біля чудотворної ікони, розповідають, що під час молитви відчувають, що Діва Марія – поруч, -- каже отець Іван. – За два роки маємо декілька випадків чудодійного зцілення, про які розповідають люди. Серед постійних прихожан є чимало людей, яких врятувала віра. До храму на Червоній горі їх приводить Господь. Жінка з Мукачева, наша прихожанка минулого року отримала чудодійне зцілення від раку. Є випадки коли віряни позбулися  серцевих хвороб та астми. Та крім наших прихожан до храму частенько навідуються й люди з інших областей, ба навіть іноземці. Інколи на службі буває й до 200 людей, та невеличкий храм не в змозі вмістити усіх. Траплялися випадки коли до храму навідувалися з цікавості, подивитися на дивовижну ікону. Та під час служби Божої люди приймали рішення прийняти Господа. Минулого тижня пара з Києва, що роками жила у громадянському шлюбі, побувавши у нашому храмі на молитві біля цієї ікони вирішила обвінчатися. Та спочатку довелося їх похрестити.  Чудотворна ікона робить дива, недарма багато пар які вінчаються, фотографуються біля цієї ікони, щоб вона оберігала новостворену сім’ю усе життя”.

 Лілеї знаходяться за склом ікони протягом року. На Живоносний істочник квіти виймають та роздають вірникам, а на їхнє місце -- кладуть нові лілеї.

 “Окрім Мукачевого подібні дива щороку трапляються в храмі Кулевічів, на Одещині. Квіт Богородиці перебуватиме за склом ікони до наступного Великодня. Напередодні свята його роздамо вірникам, як святиню, -- каже отець Миколай. -- Я не шукаю пояснень цьому, сприймаю його як подарунок, адже лише там, де є Божа благодать стаються справжні дива”.

 

Елеонора  Савицька для Zaholovok.com.ua

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.