У Берегові готують фестиваль молодого вина та гусячих страв

У Берегові готують фестиваль молодого вина та гусячих страв

В Ужгородському прес-клубі відбулася пресконференція організаторів Фестивалю Берегівського молодого вина та гусячих страв, який проходитиме у Берегові 8-10 листопада.

«Завдяки лицарському ордену Святого Венцела та Берегівській міській раді 8-10 листопада у центрі міста (пішохідна зона) відбудеться Фестиваль  Берегівського молодого вина та гусячих страв, - повідомивВасиль Надь, магістр Берегівського лицарського ордену Святого Венцела. – Цей фест вже став гарною традицією і ми запрошуємо всіх закарпатців та гостей області завітати у ці дні до Берегова».

Детальніше про цьогорічні особливості свята та його історичну складову розповівВіктор Дем’янович, член Берегівського лицарського ордену Святого Венцела: «На Берегівщині існує орден лицарів вина, який об’єднує найкращих виноробів, меценатів, людей, які популяризують домашнє виноробство. Винний фестиваль – це нагода поспілкуватися  з виноробами та взяти участь у гастрономічному заході, присвяченому Дню святого Мартина. Цей день, в який можна досхочу наїстися і відчути повноту шлунку, активно відзначають у європейських країнах.  Існує така приказка: хто не їсть у день Святого Мартина, буде цілий рік голодувати. До речі,  Святий Мартин  -- був реальною людиною, жив у 4 ст. , був воїном Римської імперії, священиком, став єпископом. Допомагав бідним і жебракам. Коли його запросили стати єпископом, то не дуже хотів і сховався. Його видали гелготінням гуси.  Він тоді і сказав: «У смаженому вигляді будете не такі гелготливі».  Тому у цей день куштують різні страви з гусятини: шкварки, паштет, м'ясо, човлент, гусячу кашу. І обов’язково молоде вино.  Саме в цей період відкриваються бочки з вином. Ми запрошуємо всіх приєднатися. Бо тільки за бокальчиком хорошого вина буває хороша бесіда і відчутно ритм душі винороба». 

Крім вина та різноманітних страв на фестивалі будуть розваги для дітей, сувеніри та конкурси. Винороби братимуть участь у конкурсі на найкраще біле, рожеве та червоне молоде вино. Кожен винороби має можливість подати зразки на комісію для оцінювання.  

Крім того визначатимуть найкращого фахівця з приготування страв з гусятини.

У фестивалі візьмуть участь до 30 виноробів та 10 закладів харчування.

У Берегові упродовж року проводяться два знакові свята вина: 8 березня– фестиваль білого вина та 11 листопада молодого вина та гусячих страв.

Loading...

Додати новий коментар

Вміст цього поля є приватним і не буде показаний.
CAPTCHA
Питання для відсіювання автоматичного коментування.
Введіть відповідь на питання