Новини

Традиційну страву гуцулів готуватимуть під час фестивалю на Рахівщині

Фестиваль «Берлибаський банош» проведуть 26 травня у Костилівці Рахівського району.

У програмі фестивалю запалення Полонинської ватри, конкурс на приготування кращого банушу, виставка народних умільців „Костилівка має таланти”, дегустація гуцульських страв і напоїв, виступи творчих колективів району, гуцульські конкурси та розваги, – повідомляє Турінформ.  

Усі гості фестивалю, окрім традиційної бринзи, вурди (овечого сиру), матимуть змогу скуштувати страви з ріпи (картоплі) із шкварками, мелайний пиріг, гурку, домашню ковбаску, кремзлики, вареники по-костилівськи, голубці, а також власноруч приготовані яфинівку, горіховку, грушівку, навіть «берлибашський коньяк» – міцний напій, настояний на різних гірських травах.

Довідка: 

Банош - це гуцульська страва зі сметани та кукурудзяної муки. На святі її можна буде коштувати безкоштовно, як і інші численні страви, що їх приготували господині та господарі із п’ятнадцяти вулиць села.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.