В Ужгороді, як анонсував Zaholovok.com.ua, відбувся фестиваль-змагання зі смаження м’яса на відкритому вогні. Сім команд, які змагалися у чотирьох номінаціях (курячі крильця, ребра, стейк та десерт на грилі) оцінювало журі із 6 осіб. Заклопотані поверненням скверу, у якому проходив фестиваль, у первозданний вигляд та організаційними моментами, організатори – ГО «Сільвер Ленд» лише зараз оприлюднили попередні результати змагань.
За словами співорганізатора Фестивалю і його ведучого Олександра Мерявчика, у номінаціях «Ребра» (страва першого дня фестивалю) і «Корейка» (другий день) переміг «Жорик з Луганська». Команда з однієї людини, підкріплена тільки одним помічником здивувала поціновувачів гриль-делікатесів унікальними соусами власного приготування, лавашем, а надто – якісно промаринованим та ідеально просмаженим м’ясом. Перемогу ж в номінаціях «Крильця» та «Десерт на вогні» взяла команда «Доміно». Її капітан Михайло Анталовський записав у свій доробок ще й перемогу у розряді «Фан-Чемпіон» і цим поповнив свою колекцію кулінарних кубків. Адже саме «Доміно» були абсолютними чемпіонами фестивалю «Рататуй», яку проводили ті ж самі організатори на тій самій локації.
Офіційні дані і об’єднані бали з протоколів журі організатори оприлюднити сьогодні.
Бали, набрані командами у номінаціях:
Курячі крильця:
Цімбори - 81
Волшебники по металу - 86
Жорік-Луганськ - 112
Кілікія - 102
Паб-Хаус - 103
Доміно - 115
Терті фляцки - 94
Ребра-гриль:
Цімбори - 87
Волшебники по металу - 105
Жорік-Луганськ - 120
Кілікія - 109
Паб-Хаус - 111
Доміно - 112
Терті фляцки - 81
Корейка:
Цімбори - 93
Волшебники по металу - 101
Жорік-Луганськ - 118
Кілікія - 115
Паб-Хаус - 101
Доміно - 110
Терті фляцки - н/б
Десерт на мангалі:
Цімбори - 97
Волшебники по металу - 106
Жорік-Луганськ - 91
Кілікія - 117
Паб-Хаус - 91
Доміно - 119
Терті фляцки - н/б
Максимум - 5 балів. Оцінювались - ідея, зовнішній вигляд, ступінь і якість просмаження, смак.
Фото Олександра Поповича