Новини

Угорщина надалі прийматиме на оздоровлення дітей із зони АТО

Сьогодні голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль зустрівся з Генеральним консулом у м.Берегово паном Ендре Саліпскі.


Угорський дипломат завітав на особисту зустріч з очільником краю, аби познайомитися та обговорити подальшу співпрацю. Відомо, що Угорщина є однією з посткомуністичних держав, яка обрала шлях євроінтеграції і тепер може поділитися успіхами та досвідом з сусіднім регіоном – Закарпаттям. Дипломат розповів керівнику краю про налагоджені культурні зв’язки та вивчення потенціалу області для залучення інвестицій в економіку.

Яскравим прикладом реальної допомоги, за словами представника дипломатичного відомства, є те, що Генконсульство активно долучилося до організації благочинних заходів із оздоровлення та відпочинку в Угорщині дітей-переселенців та дітей учасників АТО. Так, днями угорські дипломати відправляли 65 дітей учасників АТО на відпочинок у табір поблизу Будапешта. Угорська сторона взяла на себе не лише основні витрати, а й допомогла в оформленні документів та отриманні віз.

А цієї неділі пан Ендре Саліпскі особисто супроводжуватиме 22 дітей зі Львова до Ніредьхази (Угорщина).

Подякувавши дипломатичному представнику за прагнення до співпраці, Геннадій Москаль розповів, що нині в країні відбувається процес глобального реформування, і що європейська модель децентралізації влади стане прикладом для співвітчизників. Мова також зайшла про оновлення влади в районах, яка відбувається за активної участі громадськості.

Насамкінець зустрічі Генеральний консул у м.Берегово пан Ендре Саліпскі висловив свою підтримку голові Закарпатської ОДА та зазначив, що угорці активно підтримують євроінтеграцію України та готові до поглиблення транскордонної співпраці. На думку дипломата, основними перевагами на шляху до цього є політична стабільність на Закарпатті та розуміння населенням значення вступу до ЄС, - пише прес-служба Закарпатської ОДА. 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.