Новини

Міноборони не має грошей на вивезення тіл загиблих в АТО, – пошуковці

Гуманітарна місія «Чорний тюльпан» досі залишається без підтримки держави: у казні коштів на пошук тіл загиблих військових так і не знайшли. Міноборони виділяє гроші тільки на пальне. Купити рефрижератор для вивезення тіл відомство, виявляється, не в змозі.

Про це Zaholovok.com.ua повідомив закарпатський пошуковець, керівник ГО «Пошук-Захід» та волонтер гуманітарної місії «Чорний тюльпан» Олександр Русин.

За його словами, наразі через брак коштів та величезну потребу у транспорті, місія була змушена призупинити роботу.

Наразі волонтери місії призупинили роботу. Однак, деякі виїзди таки продовжуються, бо пошуковці не можуть повністю залишити все напризволяще. «Просто вже  руки опускаються. Зі сторони держави  допомога – на рівні нарад і розмов, якщо чесно. Єдине, на що виділяють кошти, це пальне. Але щоб Міноборони не мало можливості купити хоча б один рефрижератор для вивезення тіл? Як це розуміти?», – каже Олександр Русин.

«Реально допомагають волонтери, благодійні фонди, організації. Великих зусиль для пошуку коштів докладає керівник місії Ярослав Жилкін. Маємо надію, що знову знайдуться небайдужі і буде змога продовжити роботу. Однак, все одно невирішеним для нас залишається питання статусу і проблема з документами. Уявіть собі ситуацію, коли ми привозимо тіло, оформлюємо певні документи, але вони потім знищуються, бо статусу у нас досі нема. Результат – ми не можемо ідентифікувати особу. І таких випадків досить багато», – додає Олександр.  

Інтерв’ю із закарпатським пошуковцем, який працював у зоні АТО, Олександром Русиним можна прочитати тут.

Фоторепортаж із роботи місії "Чорний тюльпан" у зоні АТО дивіться тут

Волонтери просять про допомогу! Фінансові кошти прохання переказувати на рахунок: ПАТ КБ «Приватбанк» р/р 26003056209093, МФО 380269, ЄДРПОУ 37820137, ВГО «Союз «Народна пам'ять», призначення платежу - Фонд пошуку загиблих на сході України.

Звертайтесь: Телефон: +38-044-362-77-61, +38-094-927-47-61, е-mail: office@ unm.org.ua,050 1000 948 Олександр Русин

Всеукраїнський сайт з пошуку зниклих безвісті naidy.org.ua гаряча лінія: 0-800-210-135

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.