Новини

Ужгородська лікарка швидкої не була п'яною під час виклику. ФОТО

Про це повідомляє ужгородський ромський активіст Мирослав Горват. 

Нагадаємо, саме він днями розповів історію про те, як до ромів на Радванці приїхала швидка з нетверезою лікаркою. 

"Сьогодні, після вчорашньої резонансної події з викликом «швидкої» допомоги до хворої дитини з мікрорайону Радванка, я навідався в Ужгородську міську дитячу клінічну лікарню, де зараз перебуває на лікуванні малолітній Арон та його мати Мар’яна. З’ясувалось, що дитина має запущений бронхіт і зараз проходить курс лікування. Через день-два їх мають виписати додому.

Потім я поїхав на станцію швидкої допомоги м. Ужгород де мав змогу поговорити з тою лікаркою, яка вчора відмовлялася провести огляд дитини у будинку. Лікарку «швидкої» звати Леся Юліанівна, у неї великий стаж роботи за фахом. З її слів, вона взагалі не вживає алкоголь, оскільки хворіє на гіпертонічну хворобу, а вчора їй було погано – у неї стався гіпертонічний криз, вона хвилювалася через сімейні обставини і тому вона прийняла заспокійливі ліки (валеріанку). З її слів, вона злякалася натовпу, який зібрався коло машини і тому викликала міліцію. Хоча пояснити причину, чому вона не хотіла розповісти про всі ці обставини на місці так і не змогла. Як і не схотіла тоді представитися. Також не зрозуміло мені, як лікарка зі стажем у 35 років чомусь злякалася людей, закривала двері машини, адже вона багато разів виїжджала на подібні виклики у ромські поселення міста.
Мені хочеться вірити її словам, і у випадку якщо це правда, що вона не вживала алкоголь, я "вибачаюсь" за це перед нею. Але навіть у цьому випадку, якщо вона себе так погано почувала, для чого було «брати» виклик до хворого і взагалі виходити на чергування?

Не дай Бог, якби потрібно було терміново надати комусь медичну допомогу, вона б не змогла цього просто зробити….", - пише активіст. 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.