Новини

Закарпатський тиждень: свята, політичні інтрижки і бобри

Минулі п’ять днів буднями назвати важко: люди святкували, доки могли і робочими післясвяткові вівторок, середу, четвер і п’ятницю називали так, «аби було». Кожен закарпатець, де би він не працював і скільки б грошей не заробляв, скаже, що сятки – то дійсно сятоє і їх треба затягувати, поки сил вистачить, або поки начальство не подзвонить :).

 

Однак, незважаючи на далеко не робочий настрій, інформаційний простір Закарпаття протягом Світлої седмиці таки наповнювався не дуже світлими чутками, не зовсім цікавими новинами і неграмотними політичними напівінтригами. То є Закарпаття: тут день не починається і сонечко не сходить без кумівства і «Добрий рано» від різних кланів.  Але то таке, закарпатське буденне.

Українці цього тижня ще раз зрозуміли, що Європу таки здобули: шенгенських віз стало набагато менше, деякі країни вже не гребують відмовами кожному десятому простому чи не дуже українцю, а деякі – утричі скоротили «мультивізовий об’єм». Кажуть: «Ви тепер самі в Європі». Важко не погодитися.

 

В Ужгороді триває боротьба за політичні меблі. Знову на кону крісло мера і диван з його заступниками. Активісти судяться – хочуть зняти усю вже вкотре «нелегітимну» міську владну верхівку. Заступники мера з перекроєними обов’язками взялися до гри «Хто, як не ти?» і потихеньку з благословення мера раді би одного з колег посунути з політичної  гойдалки. Але й тут ще не вся санта-барбара: у гру включилися депутати на чолі з місцевим революціонером (?): збирають підписи за відставку Погорєлова. Схоже, скоро на Поштовій буде з’їдено багацько попкорну. І це ще не вибори :).

 

Загалом Закарпаття живе у звичному ритмі: за добу у спокійному і дружелюбному краї згоріли три автомобілі – у Мукачеві, в Ужгороді та у Великому Березному. Кажуть, один із власників сам винен: коли судив футбольний матч, «не побачив» гол. Буває.

 

В Ужгороді нарешті цвіте сакура. А ще мигдаль, магнолії, вишні-черешні. Ніби все окей, але туристи в центрі таки питають, де ті японські дерева: рожевий цвіт через похолодання ще не буяє. Проте, багатьом по душі фотки не тільки із сакурою, а і з будь-яким хоч трохи квітучим деревцем. Туристи такі туристи :).

 

Цього тижня неабияк повезло спікеру ВР:  закарпатці удостоїли Гройсмана уваги та ще й спецподарунок привезли – справжні «Сльози сепаратиста». Кажуть, все робилося спільними зусиллями: задля зміни смакових якостей звичайної «Шаянської» до роботи долучили самого Петра Гецка. Кажуть, плакав, як дітина :).

 

Жити в Унгварі стає дедалі цікавіше: в Ужі уже завелися бобри. Ще трохи, кажуть експерти, будуть й алігатори, й кити. У Фейсбуку, принаймні, уже все є.

 

Усім бобра! І гарного тижня!

Аня Семенюк, Zaholovok.com.ua

 

 

 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.