Новини

В Ужгороді вже шукають заміну ЖРЕРам

25 березня, виконавчий комітет Ужгородської міської ради принйняв рішення про проведення конкурсу на  обслуговування житлового фонду.

Як зазначалося під час обговорення питання, яке перейшло в дискусію, наразі Ужгород поділений на 6 районів обслуговування. Раніше дозвіл був наданий на проведення такого конкурсу в трьох районах, зараз же пропонується провести конкрс на обслуговування житлового фонду для всіх шести районів в один день – 1 травня.

Під час першого голосування рішення прийняти не вдалося: двоє членів виконкому утрималия. Однак, після довгого обговорення, проект рішення був прийнтяий одноголосно.

«Це тільки відтягування управлінських рішень. Пропозиція – зробити в один день публічний конкурс вікдритий. У декого є бажання розділити цей процес і затемнити», –  прокоментував першу «невдалу» спробу прийняття проекті рішення заступник мера Ужгорода Іван Волошин.

За його словами, для ужгородців, у разі втілення цієї пропозиції, зміниться тільки якість обслуговування – його вартість буде незмінною. І. Волошин стверджує, що справа ще й утому, що ЖРЕРи, як комунальні підприємства, не мають права бути на спрощеній системі оподаткування, а це, на думку заступника мера, також впливає на якість послуг, оскільки «частина коштів йде на податки, а не використовується на роботу».

У результаті обговорення проект рішення таки прийняли. Відтак, конкурс на обслуговування житлового фонду для усіх 6 районів Ужгорода має відбутися 1 травня. Заступник мера Іван Волошин обіцяє, що процес буде максимально відкритий. 

26 березня Департамент міського господартва оголосив конкурс на обслуговування житлового фонду та прибудинкових територій у всіх 6 районах Ужгорода. 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.