Новини

Перші кроки Андрія Стрижака на посаді президента закарпатської Федерації боксу

Менше двох тижнів тому в м. Ужгород відбувся Форум закарпатського боксу.

Тоді фактично відбулося перезавантаження цього виду спорту в краї, адже всі учасники зібрання одноголосно проголосували за зміну президента федерації боксу в регіоні. Новим очільником став Андрій Стрижак. Цю ініціативу підтримав і президент Федерації боксу України Володимир Продівус.

Під патронатом уже нового президента федерації боксу області 21-го березня в спортивному клубі «Рукавичка» м. Мукачево відбулося спортивне свято. На відкритій першості ОДЮСШа «Спартак», крім господарів, на змагання з’їхалися представники Сваляви, Чопа, Ужгорода, Тячева й Хуста. У 19 вагових категоріях за нагороди змагалися 72 учасники віком 7 – 15 років із 8 команд. Найкраще себе показали спортсмени з міста над Латорицею, котрі вибороли 15 перших місць. Крім того, перемагали та загалом показали непогані результати також вихованці зі Сваляви, Ужгорода й Чопа.

Як зазначив Валерій Вишньов, старший тренер ОДЮСШ «Спартак», головний тренер Федерації боксу Закарпатської області, останні роки бокс в регіоні зазнавав труднощів, пов’язаних із матеріальною базою, що впливало на частоту проведення турнірів в області та не давало можливості закарпатським боксерам належно самовдосконалюватися. Регулярність проведення змагань у регіоні є вкрай необхідною складовою тренувального процесу, додав наставник. Він також зауважив, що команда А.Стрижака розпочала реалізацію раніше задекларованої програми розвитку боксу на Закарпатті.

Перший віце-президент обласної федерації, майстер спорту України міжнародного класу Михайло Данило зазначив, що й надалі такі заходи будуть регулярними, а в травні на шанувальників цього олімпійського виду спорту в краї очікують змагання всеукраїнського рівня, про що громадськість повідомлять згодом.

Що ж до змагань у Мукачеві, то слід зазначити, що з-поміж спортсменів 2001 – 2002 р. н. брали участь не перші номери, оскільки такі боксери беруть участь у навчально-тренувальних зборах у Коломиї. Цю можливість юні спортсмени отримали завдяки підтримці А.Стрижака, який особисто взяв на себе матеріальну опіку над молодими талантами та пообіцяв створити відповідні умови для закарпатської молоді з метою прищепити любов до здорового способу життя та загартувати спортивний дух.

2 – 7 квітня у Василькові пройде відбірний турнір, за результатами якого сформують збірну України. Серед 30 учасників НТЗ на Івано-Франківщині тепер готуються й п’ятеро вищеназваних закарпатців. Серед них, зокрема, Юрій Попелич, Владислав Плеша, Антон Шкриба (Мукачево), Томаш Ровжа (Хуст) і Петро Бандусяк (Рахів). Бажаємо нашим юним землякам успішного відбору, - пише прес-служба Федерації боксу Закарпатської області.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.