Новини

На Закарпатті катастрофічно не вистачає вакцини

Про це начальник департаменту охорони здоров'я Василь Скрип заявив під час спілкування з пацієнтами, котрі потребують ліків від держави.

“На сьогоднішній день проблема з антиретровірусною терапією у нашій області не стоїть. Проблеми з лікуванням туберкульозу немає. Всі хворі на амбулаторному лікуванні отримують ліки. Із ситуації з муковісцидозом ми дуже важко, але якось входимо по залишках минулого року. Найгостріша проблема, яка є, - це проблема зі щепленнями і взагалі з виробами, що її стосуються. Лише на 47% закупили вакцину ВЦЖ, це проти туберкульозу. Всіма іншими видами вакцини на сьогодні забезпечено лише 25% від плану. Тому люди, які можуть, купують її самі. У нас велика проблема з лікуванням онкологічних хвороб. На превеликий жаль, більша частина наших хворих повинна купляти ліки за власний кошт. Тому я дуже сподіваюся, що 10 числа ситуація покращиться. У Закарпатті ми деякі речі спробуємо перекрити за рахунок обласного бюджету. Так у області є близько 10 медичних програм, тендери проведені по всіх напрямках. Залишилося виділити зовсім невеликі кошти по швидкій медичній допомозі. Що важливо, на сьогодні нема проблем з також дорого вартісною процедурою, як діаліз. На останній сесію облрада виділила 6,3 мільйона саме на цю послугу для хворих. У нас не найгірша ситуація, повірте мені”, - запевнив начальник департаменту.

Нагадаємо, сьогодні  під будівлею Кабінету Міністрів України пройшла акція пацієнтів України із різними тяжкими хворобами «ЧОРНИЙ ВІВТОРОК». Аналогічні акції було заплановано по всій Україні. Не оминули вони і Ужгород. 

Як це було, дивіться тут. 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.