Новини

На Закарпатті виготовили унікальний мармелад із місцевого сорту ківі

Відомий закарпатський кондитер Валентин Штефаньо виготовив черговий кондитерський шедевр. Цього разу.. із унікального сорту місцевого закарпатського ківі морозостійкого сорту  "Ківі Карпат Стратона", який вирощує відомий на всю Україну селекціонер Генріх Стратон.

Історія з про ківі (з кримінальним підтекстом) отримала своє продовження у мармеладі.  Відтепер на Закарпатті  випускатимуть мармелад не з заокеанського фрукту, а вирощеного на власній землі. «Такий мармелад ми пробували робити ще  позаминулому році, - розповів Zaholovok.com.ua Валентин Штефаньо. -  Вже у минулому році закупили ківі від Генріха Стратона і зробили пюре. Цього року на основі пюре, яблучного пектина, патоки зварили мармелад. Мене охоплює гордість, що з екзотичного фрукту, який вирощений у нас, можемо приготувати мармелад».

Технологія приготування мармеладу із ківі, за словами кондитера, не відрізняється від технології приготування продукту із інших фруктів. Єдине -  відрізняється закладка пектина, патоки і цукру. Наразі виготовлено пробну невелику партію. До цього у кондитерській вже готували солодощі із ківі – варення, ящик з яким передали на замовлення у  Києво-Печерську Лавру.

Валентин Штефаньо каже, що сам селекціонер ще не знає, що його морозостійкий ківі перетворився на мармелад. "Це буде для нього сюрприз", - посміхається кондитер. 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.