У Рахові відбулися перші установчі збори Асоціації виробників традиційних Карпатських сирів.
Під час зустрічі члени асоціації узгодили та підписали статут виробників сиру, а також обговорили Специфікацію. Цим документом буде затверджено технологію виробництва, фасування, а також логістику реалізації овечого сиру на продовольчих ринках України та за її межами.
Для налагодження роботи Асоціації, на установчих зборах обрали її Президента. Ним став голова фермерського господарства ,,Чорна Тиса +” Анатолій Павлюк. Також обговорили маркетингову стратегію просування товару, відповідно – розроблення етикетки, назви, складу продукту, тощо.
Наступним кроком для Асоціації буде розроблення гастрономічних маршрутів до показових полонинських господарств.
Продовжується робота і щодо визначення назви рахівського сиру. Відтак, презентація готового продукту відбудеться під час традиційного гастрономічного фестивалю-ярмарку ,,Гуцульська бриндзя”, - повідомляє Рахівська РДА.