Новини

На Івана Купала палили Мару, дегустували хліб та ліпили горшки

Свято Івана Купала на Закарпатті масштабно відзначили в урочищі Воєводино. Перечинщина - єдиний район, який вшановує це слов’янське свято на Закарпатті у такому масштабі. Щороку в однойменному туристичному комплексі  готують спеціальну програму, дивуючи гостей новими атракціями та поповнюючи книгу рекордів Закарпаття «купальськими» досягненнями.

Спортивні змагання з тенісу, мініфутболу, волейболу, майстеркласи з гончарства та ковальства, дитяча анімація, анімація, медова та лекварова дегустація – часу, щоб спробувати все та взяти активну участь ледь вистачало. Гості з усього Закарпаття, інших міст України (Києва, Одеси, Львова, Донецька..), а також інших країн – Німеччини, США, Франції, Ізраїлю смакували бограшем, спостерігали, як готуються до вечірніх урочистостей та одягали українські вишиванки.

Новинкою цьогорічного свята стала хлібна дегустація – туристична атракція, яку розробила кафедра туризму УжНУ. У «Воєводино» перший «хлібний « тест-драйв пройшов «на ура». Цього разу представили 8 сортів хліба, виготовленого на Виноградівщині.  Ще одна новація - апібудиночки теж всім сподобалися. За словами організаторів, апітерапія стане одною з затребуваних послуг на майбутнє.  

Перед вечірніми урочистостями відбулося офіційне відзначення спортивних досягнень учасників змагань. У мініфутболі перемогла команда працівників правоохоронних органів на чолі з начальником УМВС України у Закарпатській області Віктором Русином.   

За той час неподалік центральної площі встановили головний символ свята - 2-метрову Мару. Її опівночі й спалили. Охочі із захватом стрибали через вогонь, а дівчата кидали купальські вінки на воду.

Більше фото у розділі «Фоторепортаж». Перша частина. Друга частина.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.