Новини

Молоді закарпатські винороби мають нове обладнання

На базі Свалявського технічного коледжу національного університету харчових технологій упродовж 23-24 жовтня проходив мінародний семінар на тему «Розвиток виноградарства та виноробства у Карпатському регіоні» за участі закарпатських та словацьких фахівців з виноробства. Семінар проводиться в рамках проекту «Троянда Карпат» Програми ЄІСП ТКС «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013».

У рамках освітнього заходу учасникам продемонстрували можливості використання обладнання, придбаного в рамках транскордонного проекту «Троянда Карпат», завдяки якому виноробству вчитимуться студенти Свалявського технічного коледжу національного університету харчових технологій.

Студенти під керівництвом викладачів завдяки новому обладнанню продемонстрували перший етап з отримання виноматеріалу. Виноград пропускали через дробарку та гребневідділювач та продемострували і попередньо підготовлений виноматеріал, і саме обладнання, на якому його готували. Відтак провели лабораторні аналізи із визначення цукристості сусла, кислотності виноматеріалу, який був підготовлений на виноробному обладнанні. Обладнання для студентів спеціальності «Бродильне виробництво, виноробство» (спеціальність – одна з перший в коледжі і відкрита разом і з закладом у 1964 році) закупили вперше.

До цього практикуватися майбутні винороби могли тільки на держпідприємствах, які на сьогодні в області майже не діють. Відтепер, власне (технологічно «правильне» вино) виготовлятимуть і в коледжі. Коледж отримав спеціальні насоси, фільтри, обладнання для витримки виноматеріалів тощо.

Детальніше читайте у розділі «Життя по-закарпатськи».

Більше фото дивіться у розділі "Фоторепортаж"

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.