Новини

Жінка.Суспільство. Сім'я.

Відколи доньки Єви усвідомили себе жінками і до нинішнього дня їх основною функцією залишається продовжувати рід, а головним завданням – турбуватись про себе, про дітей, старих і хворих, будувати стосунки з чоловіком і іншими людьми навколо, домовлятись.

Жінка – це світ почуттів, відчуттів, вона  – атмосфера сім’ї, повітря, всесвіт. Жінка існує для любові і прийняття.

Взявши до уваги перелічене, подивимось на сучасних жінок. Переважна більшість турбується про всіх, крім себе, тож швидко настає виснаження і починаються розлади в здоров’ї. Інші надто захопились «чоловічими» справами – будують кар’єру, багато працюють, важко погоджуються на роль господині дому. За це платять браком щирих стосунків. Треті - намагаються все встигати. Та, з часом виявляється, коли більше приділяють увагу кар’єрі – страждає сімейна атмосфера і стосунки з близькими. Коли вкладаються більше в домашні справи – важко з кар’єрою.

Сучасні  чоловіки залюбки готові поділитись з жінками такою роботою, як, наприклад, укладання шпал на залізниці, і важко пускають жінок у владу, до бізнесових питань. Тут існує, так звана, «скляна стеля», коли далі жінкам – зась.

Особливістю українського суспільства є його патріархальність. Через це європейські феміністичні рухи погано приживаються на місцевому грунті. Причому, найбільш патріархальним є захід України, далі на схід – більш схильні до рівності чи партнерства.

Сьогодні жінки опинились заручниками феміністичних гасел. Бажання прирівнятись до чоловіків призвели до «очоловічення» жінок і «ожіночення» чоловіків. І тепер ми ходимо в пошуках жінки і запитуємо себе – хто винен і що робити?

Жінка вже ніколи не повернеться в печеру. Світ змінився. Отримавши багато прав, вона має більше можливостей для самореалізації. Та, все ж, жінкою почувається лише поряд з чоловіком.

Сьогодні, як і раніше, кожна з нас постає перед вибором і намагається вивести формулу власного жіночого щастя.

Про чоловіків і жінок: читайте на сайті www.bratasyuk.com

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.