Новини

Психологія вибору: аборт чи дитина.

«Я вагітна» - два слова, які докорінно змінюють життя жінки. Одразу виникає багато питань, на які потрібно відповісти, в першу чергу, собі. Переживання – суцільний коктейль із радості, незрозумілої поки тривоги, любові до всього світу, суму, гніву. Від того, яких почуттів у цьому коктейлі буде більше, певною мірою залежить вибір жінки: аборт чи вагітність.

Жінку хвилює і бентежить зміна життєвих планів через можливе народження дитини, вона краще чи гірше усвідомлює, що вже ніколи не буде сама, що від тепер в її руках відповідальність за ще одне життя. А як же навчання, кар’єра, подорожі, тусовки? І взагалі, чи під силу це мені? Частина вагітних зізнаються собі в тому, що хочуть мати дітей, але ж не в цей період - згодом.

Отож, в залежності від алгоритму відповідей на весь калейдоскоп питань і залежить вибір жінки: аборт чи дитина.

Та головна частина айсбергу під назвою «жіноча ідентичність» не доступна свідомості. До несвідомого світу належать ілюзії, пов’язані із збереженням себе і свого тіла молодим та досконалим. Несвідоме бажання «помститись» власній матері, не ставши нею, і фантазія про те, що позбувшись дитини, вдасться повернути себе попередню – визначають несвідомий вибір жінки абортувати плід. Стається викидень або штучне переривання вагітності.

Жінки з подібною історією  мають знати про незворотні зміни в становленні і розвитку материнської, жіночої (статевої і сексуальної) ідентичності. Ця психічна структура зазнає пошкоджень, які не відновлюються самостійно, а лише через психотерапевтичний вплив.

 Описаний процес схожий на яблуко, від якого ми відкушуємо по шматочку. Кожен втрачений шматок яблука – є втраченим життям. Тож, чи зможе з’їдене яблуко стати деревом з плодами?

У багатьох жінок є досвід абортів чи викиднів. Та мало хто запитав себе, а чому саме в цей період мого життя в нього приходить дитина?

В алгоритмі відповідей це може стати вирішальним для збереження життя власної дитини.

Подібіні матеріали читайте: www.bratasyuk.com

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.