Новини

Пиріг по-італійськи. Смачно!

 

Вирішила сьогодні присвятити вечір кулінарії, як кажуть, щоб вбити відразу двох зайців. По-перше, відволічуся хоч на кілька годин, а по-друге – порадую свого Пішту чимось смачненьким, бо і він ходить сам не свій. Ламаючи свої блогерські традиції, не стала зазирати в інтернет по рецепт. Бо все-одно залізу паралельно на якісь новини глипнути, а фрас би взяв уже тоті новини! Останнім часом одна іншу не краща. Лиш голова кругом…
От згадала я, що, коли були ми на морі у Італії, нас пригощали пирогом місцеві друзі. Навіть не знаю чи має він якусь офіційну назву, але у нас так і прикріпилося в сім’ї, що це пиріг «по-італійськи».  Як він готується я розпитала, тож зараз буду експериментувати, фотографувати і ділитися з Вами.

Нам знадобляться:

-          слоєне тісто (я, як завжди, купила готове в цілях економії часу і сил)

-          два яйця

-          3-4 крупні картоплини

-          невеличкий молодий кабачок

-          5-6 шампіньонів

-          150 г твердого сиру (в оригіналі був якийсь італійський  “Galbanino”, та я спокійно замінюю його на наші “Королівський”, “ Радомер”, або щось інше з великими дірками :)

-          100г сиру “Пармезан”

-          1 середня цибулина

-          трохи олії, щоб підсмажити інгридієнти

Отже, картоплю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками 1-1,5см. Так само нарізаємо кабачок, сир, гриби, а цибулину - надрібно.

 

Далі по черзі підсмажуємо інгредієнти, в принципі, в будь-якому порядку. Цибулю обсмажуємо разом з грибами. Не забуваємо все трошечки посолити. Я для смаку використовую курячу вегету.

 

У глибоку миску розбиваємо два яйця, додаємо приправи або просто солі, перемішуємо вилкою. Потім по-черзі домішуємо сир, картоплю, кабачок і гриби з цибулею.

Потім, беремо лист слоєного тіста і розкатуємо його до розмірів тепші. Від товщини листа буде залежати і те, як довго треба буде випікати пиріг в духовці. Занадто тонкий не дуже добре, бо яйце не встигне запектися, а товстий може залишитися сируватим. Я беру середній варіант – десь 4 мм.  

На папір для випікання ставимо шар тіста і викладаємо ложкою нашу мікс-начинку. Потім все направляємо в духовку (спочатку на 10 хв).

А тим часом на терці, тою стороною, що на дируни, начухуємо 150г пармезану. Пиріг, що вже почав припікатися, дістаємо і щедро присипаємо сиром. Далі ставимо назад в духовку до готовності.

Основне, за чим слідкуємо, так це щоб тісто гарно підрум’янилося, а начинку з’єднали докупи плавлений сир та яйце. Я через 10хв вже витягаю, бо запах такий, що чекати немає сил.

Пирогу краще дати 5хв, щоб трохи охолов, а далі нарізати.  Та в мене і в мого Пішти терпіння не вистачає і перший шматок ми з’їдаємо «пофукуючи» і «похукуючи» на нього! Може Ви будете витривалішими :) Всім смачного!

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.