Новини

Переїзд: катастрофа чи новий етап?

Всім відома приказка: «Один переїзд дорівнює двом пожежам». У щасливих новосельців сотні справ, від яких голова йде обертом. В процесі переїзду щось обов’язково забувається, ламається, б’ється, пошкоджується, однак всі ці турботи – початок нового життя. Попереду нові плани, нові знайомства, нові досягнення.

 

Отож, якщо ви орендуєте житло, то рано чи пізно таки зіткнетеся з необхідністю переїзду. Для цього існує купа причин: можливо квартиру, яку ви знімали, вирішили продати або просто хтось запропонував кращі умови проживання. І тепер можна буде поспати на цілих 15 хвилин довше, так як робочий офіс розміститься майже під боком.

Найбільш веселим є варіант, коли в один прекрасний ранок (годин у шість, поки ви ще напівнепритомні і не в змозі опиратися) телефонують хазяї з «чудесною» ідеєю: «Ми їдемо жити до тебе!». І в лічені години квартира, яка так дбайливо облаштовувалася для себе та близьких, перетворюється на гуртожиток. Це само собою значно прискорює бажання переїхати.

Коли навколо панує хаос і розруха важко зібратися з думками... Та все ж таки необхідно спланувати свої дії щоб максимально зменшити витрати. Також, важливо згадати прикмети і традиції переселення – це допоможе трохи розвіяти турботи і віднестися до процесу з гумором.

Перш за все, не забуваємо в старій оселі «домового», з яким ви прожили пліч-о-пліч не один рік. Зробити це не важко, а способів існує досить багато. Легше всього прихопити вінник зі старої квартири, а разом з ним переїде і він. Також «домовий» з радістю подорожує в коробці, наповненій м’якими речами.

Після цього можна продовжувати розфасування нажитого «нєпосільним трудом» майна. Для цього знадобляться:
- купа газет чи паперу великого формату (обгорнути посуд та інші предмети, що б’ються). Як виявилося в часи інтернету вдома може не знайтися друкованих видань, тому збираємо газети по сусідах та друзях.

- картонні коробки та 3-4 прозорих пакувальних скотча

- 100 літрові міцні пакети (в них зручніше всього збирати одяг, подушки, ковдри та інше м’яке добро)

День переїзду, якщо вірити народним прикметам, теж має важливе значення. Переїзд в понеділок сприяє покращенню здоров’я, вівторок означає інтелектуальний ріст, в середу – наповнить життя пристрастю, в четвер – багатством, в п’ятницю – коханням. Переселення у вихідні пророкує успіх у всіх майбутніх справах.

Так як всі прикмети є позитивними, у виборі дня будемо відштовхуватися від можливості зібрати вірних друзів та організувати транспорт. Якщо речей досить багато - варто замовити вантажне авто (в місті воно коштує від 80 грн/год). В іншому випадку обійдемося декількома ходками легковою машиною з великим багажником.

Пів години безкінечних поворотів, ям на дорогах та червоних світлофорів на всіх перехрестях і ви стоїте біля нової домівки, подумки підраховуючи що і скільки разів задзвеніло в кузові. Та от народні прикмети говорять, що першим переступити поріг квартири маєте не Ви і не ваші друзі, а кіт.

Ця ж мудрість вимагає щоб він був спокійний, добрий і лагідний. Підібрати кота з залізними нервами, який без остраху ввійде в незнайому для себе квартиру, буде не так і просто. Та коли хвостатий, набравшись сил, переступить поріг нової оселі, за ним можуть заходити новосельці. Потім варто відразу ж накормити «домового». Для цього досить виставити блюдце з молоком. Заодно і кіт зможе підкріпитися.

Дехто ще прибиває над вхідними дверима підкову на щастя, розвішує пучки звіробою по кутам, які відлякують нечисту силу та ховають ніж під порогом – від лихих людей.

Єдине в чому сходяться прикмети всіх часів і народів і навіть славнозвісний фен-шуй – генеральне прибирання. Чисті вікна і вимита підлога – це не тільки ліквідація пилу, а й видалення поганої енергетики, яка могла бути в цій домівці.

Ну і наостанок не забувайте, що найважливішим етапом переїзду є його святкування з близькими друзями. Напечіть гору млинців і влаштуйте Масляну, навіть якщо за вікном ще літо. Вдалих Вам переїздів!

 

 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.