Новини

Майже дієтичний обід

Нарешті настало довгоочікуване літо! Чудова пора пікніків, «водних процедур», сонця та купальників. Вже всі мої подруги позлазили з весняних дієт і привели себе в бойову готовність гарячої пори року. Мені звісно далеко до примарних 90-60-90… та й Пішта мій вигнав би з дому за дієтичний раціон в сім’ї, але я вирішила таки перейти на легку їжу з великою кількістю салатів.

Отже, готуємо салат зі свіжих овочів, тушковані гриби та «безкалорійні» скибочки рум’яної молодої картоплі. Сьогодні обійдуся, мабуть, без інтернет-рекомендацій.. Та й продукти, майже всі, просто з города.

Спочатку нарізаємо пластинками гриби. В моєму випадку це шампіньйони з магазину. Але якщо хтось вже встиг прошерстити ліс і принести додому білих чи підосиновиків, - краще тушкувати їх. Звісно, що і запах і смак будуть насиченішими. Та в мене є невеличкий секрет, що дозволить і печериці зробити «пальчикообгризатєльними». Далі чистимо і нарізаємо одну середнього розміру моркву, цибулю та невеликий зубчик часника.

Нагріваємо сковорідку і обсмажуємо до золотистого кольору моркву та цибулю. Потім додаємо гриби, накриваємо кришкою і тушкуємо все хвилини 3-4 на повільному вогні. Далі солимо, посипаємо приправою по смаку, і густо притрушуємо зеленню та часником. Основний секрет в тому, щоб часнику було не багато і його потрібно саме нарізати, а не використовувати часникодавку. Тоді блюдо не матиме яскраво вираженого часникового смаку, а він просто підсилить смак грибний.  Виключаємо вогонь, накриваємо знову кришкою і нехай гриби «доходять». 

Паралельно нарізаємо салат: капусту, помідори, зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля). Трохи мнемо капусту, щоб пустила сік. Додаємо тонко нарізані помідори, багато зелені, все це посипаємо сіллю та поливаємо оливковим маслом. Салат готовий!

Можна приступати до недієтичної складової, але яку одразу одобрив мій Пішта. Для нього крумплі – то основа основ кулінарії. Чистимо 7-8 середніх картоплин і нарізаємо на скибочки по 4-5 мм. Обжарюємо кожну на великій кількості олії і не забуваємо посолити чи приправити курячою вегетою.

Гриби тим часом вже готові. Викладаємо на тарілку побільше салату і довершуємо композицію грибами та картоплею. Всім смачного! А хто не на дієті – відріжте собі ще дараб шинки для повного щастя (с).

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.