Балога пообіцяв м’ясопереробний цех леквароварам, які вирощують свиней-монголиць

Балога пообіцяв м’ясопереробний цех леквароварам, які вирощують свиней-монголиць

Кандидат до Верховної Ради України, Міністр МНС Віктор Балога побував у дегустаційному залі леквару угорської родини фермерів Павла та Ангели Тізеш з села Ботар Виноградівського району, які також вирощують свиней-монголиць. Про це політик повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці. «Ми домовились із Павлом Павловичем, що я їм допоможу добудувати м’ясопереробний цех. Бо якщо вони виробляють таку відмінну за екологічними та смаковими якостями продукцію, то її просто повинні мати можливість скуштувати не лише на Закарпатті», - пише В. Балога.


В. Балога про свій візит написав: «Глава родинного бізнесу Павло Тізеш організував там виробництво ексклюзивної, і дуже якісної та смачної екологічної продукції:

соки, повидло (в Закарпатті це називають леквар) та варення з чорноплідної горобини, червоних порічок, сливи, полуниці, вишні, абрикосів, кизилу, ожини, малини, журавлини та брусниці, а також ковбаси та інші вироби з м’яса, тобто усього того, що виростає там в екологічно чистих закарпатських умовах, від яких гурмани з усієї Європи лише язики проковтують.

Для м’ясної продукції родина навіть вирощує спеціальну карпатську породу свиней–монголиць. Такого стада (більше як триста голів), як у них, в Закарпатті немає більше ні в кого. Ці свині специфічні, волохаті, бо вони тільки пасуться, і майже не споживають корму, а тому і є такими спортивними на вигляд, а їхнє м'ясо і сало – дієтичне, бо без холестерину, і дуже дуже смачне.

Саме екологічність, те що все без сумнозвісне відомого ГМО, а також високі смакові якості, примушують гурманів з усього світу шукати продукцію з села Ботар із маркою «Леквар» чи «Пан Еко».

Слід зазначити, що уся продукція родини Тізеш із села Ботар виробляється за європейськими стандартами й відповідає вимогам регулювань Європейського Союзу щодо органічного виробництва та маркування органічних продуктів і постійно інспектується та сертифікується поважним сертифікуючим органом з ЄС. За природність та натуральність смаку їхня продукція отримала стільки нагород, що для розміщення їхнього переліку було б необхідно декілька сторінок.

Саме на таких людях, як Тізеши, стоїть слава Закарпаття. І таких людей потрібно підтримувати та допомагати їм розвиватися і далі.

Ми домовились із Павлом Павловичем, що я їм допоможу добудувати м’ясопереробний цех. Бо якщо вони виробляють таку відмінну за екологічними та смаковими якостями продукцію, то її просто повинні мати можливість скуштувати не лише на Закарпатті.

Також в планах створити і еко-село та розвивати гастрономічний туризм, щоб нашими закарпатськими стравами могли поласувати і гості з інших міст України та із-за кордону. В селі вже діє перший в Закарпатті дегустаційний зал та Музей Леквару.

В нас на Закарпатті про таких, як Павло Тізеш та його родина, кажуть: що «Люба робота в таких людей получається, аж горить.». І це правда, бо вони ж Тізеши, що в перекладі на українську – «Вогняні».

 

Loading...

Додати новий коментар

Вміст цього поля є приватним і не буде показаний.
CAPTCHA
Питання для відсіювання автоматичного коментування.
Введіть відповідь на питання
Loading...