Новини

5000 молодих дерев висадили школярі на Рахівщині

13 квітня у Лопушанському  лісництві  державного підприємства  «Ясінянське лісомисливське господарство» відбулась всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках».

Учні Лазещинського шкільного лісництва  разом із директором ДП «Ясінянське ЛМГ» Василем Теличуком, лісничим Лопушанського лісництва Дмитром Манівчуком та працівниками державної лісової охорони створили 1 га лісових культур. Також до посадки в рамках акції « Майбутнє лісу в твоїх руках» долучились голова Рахівської РДА Павло Басараба й голова Рахівської районної ради Василь Дан.

З самого початку директор держлісгоспу Василь Теличук ознайомив дітей з метою данної акції, пояснив важливість лісу і дерев, як з невідємної складовою природи. Опісля вступного слова лісничий Лазещинського лісницства Дмитро Манівчук провів інструктаж з охороні праці та роздав інвентар. У свою чергу головний лісничий Василь Кувік показав майстер-клас, як саме правильно висаджувати у ґрунт сіянці та саджанці. Дотримання всіх необхідних технологій посадки – запорука стовідсоткової приживлюваності і подальшого росту молодих деревець.

З великим натхненням і бажанням, щоб кожен саджанець прижився, стартувала посадка. І вже за декілька годин було посаджено 5000 лісових культур, а саме ялини європейської, ялиці білої, бука лісового, клена-явіра, дубу, ільму гірського, сосни кедрової, модрини європейської, дугласії, в кварталі 2 виділ 19 на площі 1,0 га.  

Після проведення посадки дітям було вручено подяки, грамоти та пам’ятні сувеніри й пригостили малечу солодощами з лісовим чаєм. Пам’ятаймо майбутнє лісу в наших руках, - повдіомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.