Новини

2088 дітей виховуються у дошкільних закладах Ужгородщини

На території Ужгородського району функціонує 38 дошкільних установ комунальної форми власності та, крім того,8 навчально – виховних комплексів “дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа”,в яких виховуються діти дошкільного віку.



У цих освітніх установах функціонує 98 груп: 88 - з денним перебуванням дітей,6 - з короткотривалим перебуванням дітей та 4 групи соціально-педагогічного патронату. В закладах району виховується 2088 дітей, з яких 1820 - в групах з денним перебуванням, 110 – у групах з короткотривалим перебуванням та 158 дітей охоплено соціально-педагогічним патронатом. В ДНЗ та НВК району виховується 813 дітей старшого дошкільного віку, що становить 90% .

Враховуючи, що деякі діти старшого дошкільного віку за бажанням батьків відвідують міські дошкільні навчальні заклади, охоплення дошкільною освітою п’ятирічок становить 100 відсотків.
Протягом 2013 року проводилися заходи, спрямовані на розширення мережі дошкільних навчальних закладів. Так,відкрито групи з короткотривалим перебуванням дітей на базі Худлівського, Малодобронського, Великодобронського дитячих навчальних закладів, групи з денним перебуванням дітей в Киблярському ДНЗ та Малогеєвецькому НВК І-ІІІст. З 1 листопада 2013 року функціонує дошкільна група з короткотривалим перебуванням дітей у Демечівському НВК І ступеня. 19 грудня 2013 року додаткову групу відкрито у Великогеєвецькому ДНЗ.

З метою стимулювання батьків до здобуття дітьми обов’язкової дошкільної освіти працівниками дошкільних навчальних закладів проводяться бесіди, консультації, роз’яснення щодо виконання Закону України “Про дошкільну освіту”,надається допомога батькам у здійсненні виховання дошкільнят в домашніх умовах, проводяться Дні відкритих дверей у дошкільних закладах з метою ознайомлення з роботою закладів, - повідомили у відділі освіти та у справах національностей райдержадміністрації.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.