Новини

2014-й оголосили Роком учасників бойових дій на території інших держав

Відповідний указ підписав Президент України Віктор Янукович, – передає Укрінформ.  

"Президент України Віктор Янукович підписав Указ "Про проведення у 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав". Таке рішення Глава держави прийняв на підтримку ініціативи ветеранської громадськості з числа учасників бойових дій на території інших держав, яких в Україні сьогодні проживає близько 270 тисяч осіб", - зазначив заступник Глави Адміністрації Президента України Сергій Ларін.

Документом доручено уряду та місцевим держадміністраціям вжити заходів щодо підвищення рівня соціального захисту і медичного обслуговування учасників бойових дій на території інших держав, сімей загиблих та померлих учасників таких бойових дій, органам влади усіх рівнів - забезпечити проведення урочистостей та заходів меморіального характеру на вшанування пам'яті полеглих, а також приділити велику увагу патріотичному вихованню молоді, проведенню військово-спортивних та культурно-мистецьких акцій.

«Підписання Главою держави акта про оголошення в Україні 2014 року Роком учасників бойових дій на території інших держав свідчить про значну увагу Президента до вирішення проблем учасників локальних війн та військових конфліктів, передусім до ветеранів-афганців. Це категорія людей, які у мирний час пройшли крізь пекло воєнного лихоліття і сьогодні беруть активну участь у розбудові держави», - наголосив Ларін.

Довідка:

15 лютого 2014 року виповнюється 25 років з часу виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, у бойових діях на території якої взяли участь понад 160 тисяч солдатів і офіцерів з України. Життя 3280 наших співвітчизників забрала та війна. Більше 8 тисяч з тих, хто повернувся, мають поранення, понад 6 тисяч стали інвалідами.

 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.